Јанковићу опада рејтинг после избора

Поделите:

Демократска странка и покрет “Доста је било” испод цензуса

Према јулском истраживању Ипсос Стратегиц Маркетинга које “Ало!” ексклузивно објављује Српска напредна странка сама би надмоћно освојила скупштинску већину уколико би се ових дана одржали парламентарни избори. Напредњаци би добили око 54 посто гласова опредељених бирача што је у процентима отприлике исто колико је Александар Вучић добио на председничким изборима у априлу ове године.

– Нема дилеме да СНС треба да захвали одличан рејтинг управо Вучићу а занимљиво је управо то да се рејтинг странке скоро поклапа са његовим резултатом на председничким изборима. То није случај са Сашом Јанковићем који је у паду и чији покрет у процентима има мање гласача од онога колико је људи за њега гласало као председничког кандидата. Са друге стране види се да лева страна политичког спектра има ограничен укупан број бирача па је цену тога што је Јанковић најјачи у опозицији платила Демократска странка која је већ пар месеци испод цензуса – каже за “Ало!” Марко Уљаревић, директор сектора за истраживање јавног мњења у Ипсосу, коментаришући резултате истраживања које ексклузивно објављујемо.

Осим Демократске странке, према овом истраживању, испод цензуса је и покрет “Доста је било” Саше Радуловића а СДС Бориса Тадића не налази се међу првих седам странака.

Што се тиче деснице, Шешељев СРС и Двери Бошка Обрадовића налазе се на ивици цензуса.

Док је за Двери то солидан резултат очигледно је да је Шешељев лош резултат на председничким изборима лоше утицао и на његову партију.

– Ових седам странака су према тренутној ситуацији у конкуренцији да се нађу у парламентну на неким наредним изборима. Сви остали су далеко испод и заједно имају девет посто. Осим овога постоји тренд пада броја опредељених бирача што је и логично пошто су страсти око председничких избора спласнуле а зас предстојеће београдске и локалне изборе се још увек не зна када ће бити одржани – закључује Уљаревић .

Рејтинзи у процентима

СНС 54

Покрет Саше Јанковића 11

СПС 8

СРС 5

Двери 5

ДС 4

ЂБ 4

Остали 9

 

 

Ало

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here