Јапан размешта антиракетне системе после претњи Северне Кореје

Поделите:

Јапан је почео с размештањем пресретача антиракетног система „патриот“ после претњи Северне Кореје да ће њене четири балистичке ракете прелетети изнад Јапана на путу ка америчком острву Гуам у Пацифику.

Јапанско Министарство одбране саопштило је данас да се пресретачи одбрамбеног система земља-ваздух ПАЦ-3 постављају на четири локације на западу земље, у префектурама Хирошима, Кочи, Шимане и Ехиме.

Циљ њиховог размештања пре свега је одговор на могуће отпадање делова са севернокорејских ракета док оне буду прелетале Јапан.

Четири система земља-ваздух ПАЦ-3 премештају се с истока Јапана, а очекује се да они стигну на предвиђене локације сутра ујутру.

Министарство није потврдило да ли је јапански министар одбране Ицунори Онодера већ издао наређење за обарање надолазећих ракета.

Северна Кореја је јуче објавила детаљан план о лансирању четири балистичке ракете у воде око америчког острва Гуам у Пацифику. Ракете би, према плану, биле лансиране преко територије Јапана у воде око Гуама, малог острва са 160.000 становика, на којем се налазе две велике америчке војне базе и 7.000 војника.

Бета

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here