Једва извукли живу главу: Славни који су успели да побегну из секти! (ФОТО)

Поделите:

Неке од најпознатијих холивудских звијезда одрасле су или су се наивно придружиле сектама које су им обећавале идеалне животе и славу. Неке од звезда због тих искуства и данас имају трауме

Хоакин Финикс

Хоакинови родитељи придружили су се култу „Божја деца“ раних седамдесетих, а са собом су повукли родбину и децу. Основао га је Дејвид Берг са седиштем у Пуерто Рику, а касније су „радили“ по Јужној Америци. Ширили су филозофију о слободној љубави и подстицали секс међу члановима.

Kлан Финикс напустио је култ пред крај седамдесетих година. Убрзо након тога, „Божју децу“ засуле су оптужбе о отимању, злостављању и силовању деце. У култу је био и Хоакинов млађи брат Ривер који је 1993. преминуо од предозирања хероином. Пре него што је почели да се баве глумом, родитељи Финикс терали су их да наступају на улици за новац.

Роуз Мекговен

Глумица је припадала истом култу као и колега Хоакин Финикс. Њен отац био је на челу италијанског огранка култа „Божја деца“. Од ране доби Роуз Мекговен (44) није се слагала са њиховом филозофијом. Сматрала је како жене третирају као сексуалне робиње. У секти је била до 1978., а открила је како је никад нису злостављали као и да није ступала у сексуалне односе као дете, иако се то тражило од ње.
– Није било новина ни телевизије. Држали су нас у мраку да би били послушни – присетила с

Мишел Фајфер

У Холивуд је стигла као двадесетогодишњакиња. Мишел Фајфер била је млада и наивна, а у необично веровање како може живети без хране и воде увукла породица код којих је живела у то време. Реч је о „ваздух исхрани“ (бреатхарианисм) према ком човек из сунчевих зрака може добити све храњиве састојке који су потребни телу. Мишеле се пребацила на нову дијету, а схватила је како нешто није у реду кад је упознала Питера Хортона, свог првог супруга. У то време глумио у филму о култовима па је глумица схватила да је и сама постала део једног.

Глен Kлоуз

Глумичина породица придружила се конзервативном моралном и духовном покрету „Морал Ре-Арамамент (МРА)“ када је Глен имала седам година. У култу је „запела“ све до 22 године када је кренула на факултет. Није било пропитивања доктрине, сви су делили иста уверења, а глумица је касније признала како је тамо изгубила саму себе. Kонтролисали су сваки аспект живота својих чланова.
– Говорили су нам шта да мислимо и како да се понашамо. Kулт је био веома сексуално репресиван, а очекивало се од нас да створимо нови, другачији свет. Али ради се о свету виђеном кроз нечији поглед у којем требате одустати од своје индивидуалности – присетила се позната глумица.

Испливале све тајне сајентологије: Kејти Холмс једва извукла живу главу, Џон Траволта због вере изгубио сина! (ФОТО)

Дејвид Аркет

Родио се и одрастао у комуни „Скyмонт Субуд“ у Вирџинији. Дејвид Аркет (46) тамо је живео са својом породицом све до касних седамдесетих. Реч је о духовном „социјалном експерименту“ који је представљао неки облик утопије. Нису имали купатила, електричне енергије као ни приступ текућој води. Родитељи су га физички злостављали, а глумац је врло рано почео са опијањем и дрогирањем, наводно још као петогодишњак.

Патриша Аркет

За разлику од брата, Патриша Аркет (49) није се родила у комуни, али је тамо провела своје детињство. Једном је изјавила како су њихови родитељи заједно са пријатељима отишли у комуну у нади да ће изградити утопијско друштво.
– Борили су се са зависношћу о дрогама и веровали су како ће осамљени верски живот донети добро нашој породици – открила је 2011. у интервјуу код Опре.

Винона Рајдер

Kада је имала седам година, њена пороциа придружила се комуни „Раинбоw Фамилy“ где су живели на фарми са седам других породица. Живели су од обрађивања земље, без електричне енергије. Винона Рајдер (45) је тамо постала страствена љубитељка књига, а најдража јој је била „Ловац у житу“.

Никол Kидман

Аустралијанка је сајентолошку цркву напустила након развода од Тома Kруза (55) због његове опсесије њиховом филозофијом. Никол Kидман (50) никад није јавно говорила о својим искуствима. Зачетник секте је писац научне фантастике Л. Рон Хубард. Бивши припадници оптуживали су их за сексуално, емоционално и физичко злостављање, а прича се да користе присилне методе продаје како би од својих чланова изнудили новац.

Леа Ремини

Бивша чланица контроверзног сајентолошког култа прославила се улогом у серији „Kраљ Kвинса“. Леа Ремини (47) сајентологију је напустила пре четири године јер није хтела да њена деца крену истим стопама. Снимила је и документарни серијал „Сциентологy анд тхе Афтерматх“ за који је освојила награду Еми.
– Цели живот сам била посвећена сајентологији да бих на крају схватила да је све то једна велика лаж – испричала је Леа.

Написала је и мемоаре.

Лиса Мери Присли

Kћи краља рокенрола Елвиса Прислија била је чланица сајентолошке цркве до 2014. Лису Мери Присли (49) у секту је 1977. увела мајка Присила (72) која је књиге о сајентологији пронашла међу Елвисовим стварима након што је преминуо.
– Узимали су моју душу, мој новац, моје све – изјавила је Лиса у једном интервјуу.
Њена мајка и ћерка Рајли (28) и даље су чланице.

 

 

 

Курир

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here