Јелена Јелисавчић: Учимо од Израела

Поделите:

Kатарска медијска кућа (британског оснивачког и интересног капитала) Ал Јазеера брутално се обрушила на све што је српско – српску историју, српску ћирилицу, српске хероје, српске жртве, српску православну цркву, САНУ, српску децу, у недавном чланку поводом најављене Декларације о опстанку српске нације. Овај медиј нам препоручује да заборавимо нашу агресивну и вечито хегемонистичку политику и саградимо у Београду споменик жртвама Себренице.
С друге стране света, пре неколико дана, Ал Јазеера Арабиц и Ал Јазеера Енглисх су изгубили акредитиве и угашен им је канал. Та држава је Израел. Град из кога су протерани зове се Јерусалим. Методологија је – нема преговора, наша земља наша правила.
Учимо од Израела.
И да. Што се тиче препоруке Ал Јазеера Балканс да саградимо у Београду меморијални центар посвећен шехидима јер ће једино тада бити крај сукобу два народа, тешко.
Јер 8674….није крај.

Фејсбук

Поделите:

2 Коментари

  1. А шта вам Вуле кроз децению, или -е нашего дружења на „Видовдан“ збори? Антика и мудрост збори кроз њих. Они тачно знаю, осећаю импулсе времена и простора, животног простора. И ми смо Роде стари антички народ коии е дао писменост Европи. Европа нам е за узврат ебала кеву и убедила нас да смо гологузани иза Карпата, а Арбанаси Илири? Требуе ли да Вуле понови йош едном за гомиле ретарда коии су се помирили са „истином“ да су Србљи на Балкану исто што и Рвати, Македонци, Монтенегрини, Бошњаци, Арбанаси….
    Не Роде! Као водоноша србске историе из пуних уста: „Ево им га ево….!“Али, „Видовдан“ е сведок да Вуле понавља ко покварена плоча: „Имамо много тога учити и од Енглеза.“ Они су на нашем подруму саздали, направили рум, „room“ собу за становање. Они учили од нас, дошло время да ми учимо од њих како се брани Народ и држава. Зашто нико од титуларник „мудраца“ не сме изаћи Вулету на црту? Пуне гаће, ради гуза ко медуза, Вуле зна и академски наружити интелект и образовање кое се отргло од корена речи – образ.
    Роде возљубљени, све ће бити и проћи као трептай ока у времену, али се никада не одрецимо овог славног писма из Винче и ришћанских одежда на КиМ.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here