Јелена Вукоичић: Какве су САД суперсила која непрестано прети а не предузима ништа?!

Поделите:

Северна Кореја прославила је комплетирање свог нуклеарног арсенала ватрометом! Вашингтон, по обичају, прети некаквом ”ограниченом војном акцијом” од које, по свој прилици, неће бити ништа. Каква је то суперсила она која није у стању да ”обузда” државе које отворено развијају своје нуклеарне потенцијале смејући се у лице званичницима Стејт Департмента, који их непрекидно упозоравају и непрекидно им прете? Суперсила у дубоком опадању, која своје слабости (логично) не жели да призна. Свака велика сила, међутим, повремено мора да покаже своју доминацију на терену ако жели да је ико схвати озбиљно. Другим речима, мора неког повремено да згази тако да се други уплаше и повуку. С обзиром на то да од гажења Северне Кореје и Ирана очигледно нема ништа, мета једино може да буде нека мала и слаба земља која се нађе на путу америчким интересима. Нова стратегија Вашингтона о фамозном повратку на Балкан прилично јасно говори о томе на кога би то америчка чизма могла да стане – на нас! Ми смо, уосталом, у очима Запада ”мали Руси”, вечита западна врећа за ударање. Великим Русима Американци не могу ништа. Не могу ништа ни Кореји, ни Ирану, ни многим другим земљама, али нама могу. На нама, уосталом, доказују своју моћ још од распада СФРЈ па што не би поново, сад кад им се избор потенцијалних мета опасно сужава и сваким даном постаје све мањи. Како избећи америчку ”демонстрацију моћи” је већ сасвим друго питање. Ако неко има јасан одговор и добру стратегију, одлично. Требаће нам.

Извор Фејсбук профил Јелене Вукоичић

Поделите:

3 Коментари

  1. Hm,hmm…pa,nemaju drugi nacin,da skinu sa tabloida i tv stanica Putina, onoga,sto je poslao poruku,prilikom,transporta MIG-ova za Srbiju..“ mi polecemo,pokusaj te nesto“.. Pretnje su im,pomocno sredstvo,opstanka u domacoj javnosti, skretanje paznje sa “ socijalistickih mera“..zbog,cini se 50.000.000 ,zdravstveno i socijalno,ne zbrinutog stanovnistva,nekreditnog-poklon novca,za socijalnu pomoc,radi,odrzavanja,trzista,sa robama siroke potrosnje,kao “ izvornog prihoda“,za oporavak nacije.

  2. Империя не ваља кад биее, не ваља кад не биее? Ко ће овим русофилима угодити? Они би некако да протуре Русию после 100. година на Балкан а и Русия е свесна да „мртав не прди“.Ваљда ова располућена деца комунизма осећаю грижу савести што су очеви и дедови сложили ногу Русии 48-осме па овако што у стиху, што у прози…..Много е поштение као Вуле, умеће могућег, све за времена, не траже нам Оливеру, много већи народи од нас се не питаю у сопственой кући. Зато не блеиитеее без везе. Када и ако Русия икада имадне снаге и моћи да притисне Балкан, друга прича као што и они едну причу причаю када су са Западом партнери, а другу када се боду.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here