Јелена Вукоичић: Македонија никад није имала шансе!

Поделите:

Када су Македонци почетком деведесетих изашли из Југославије и први пут у историји добили своју државу вероватно нису ни помислили на то да ће им, четврт века касније, Амери кројити ново име и ново државно уређење, да ће се, уместо Македонија, сада вероватно звати Централнобалканска Република са две мини републике у свом саставу, албанском Илиридом и македонском Македонијом + Скопљем као дистриктом.

Можда су требали да мисле јер је било јасно да Македонија дугорочно нема шансе, али народи у великим историјским превирањима умеју да буду наивни и кратковиди. Нико то не зна боље од Срба. Два пута су правили Југославију да би она оба пута трагично пропала.

Успут су жртвовали милионе људи и територије које су вековима насељавали и више пута сами ослобађали од далеко моћнијих непријатеља. Једна од њих је и Македонија – будућа Централнобалканска (албанско-америчка) Република. Сурова је историја, али, као и живот, нема репризу. Народи који праве крупне историјске грешке скупо за њих плаћају, а често профитирају они који то морално најмање заслужују, али их послужи мало среће и способности да одаберу одговарајуће савезнике за своје планове и праве методе да их остваре.

Дугорочно често не побеђују најбољи и најхрабрији, него најлукавији и најманипулативнији, неко би рекао ”најспособнији”. Тако то буде и у историји, и у политици, и у животу. Можда није праведно, али јесте логично..

 

Извор: ФБ профил Јелене Вукоичић

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Пучина је једна стока грдна.. Не вреди од народа очекивати мудрост.

    А и добили су референдумско питање такво да су се навукли ко муве на ..оно.

  2. Draga Jelena,

    nisu Srbi pravili Jugoslaviju, vec zapadni centri i njihovi lokalni trabanti. Mi smo sprovedeni u obe Jugoslavije, to je istina.
    Moj pradeda sigurno nije probijao makedonske frontove boreci se za stvaranje Jugoslavije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here