Јеремић, Бошко и Јанковић решили да униште ДС?!

Поделите:

Да ситуација буде још апсурднија, Јанковићев покрет је у јулу ове године учествовао у дебати о изменама Устава, а управо су лидеру ДС-а Драгану Шутановцу замерили што је предложио измене Устава. Функционери ДС-а више и не крију разочарање у Сашу Јанковића!

Демократама није помогло ни то што су сакупили 14.500 хиљада потписа за Јанковићеву кандидатуру на председничким изборима, нити чињеница да су му пунили хале, помагали са контролорима и дали инфраструктурну подршку на изборима. Јанковић их је одбацио, а сада у дилу са Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем покушава да их уништи.

У прилог овоме говори и то што се само неколико сати након што је Јанковићев покрет издао саопштење о прекиду сарадње са ДС-ом огласио и Никола Јовановић, близак сарадник Вука Јеремића. Он је навео да „будућа организација коју ће водити Јеремић жели сарадњу са покретима и странкама који су права опозиција и који неће колаборирати са Вучићевим режимом”.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је након саопштења Јанковићевог покрета на Твитеру изнео низ оптужби на рачун ДС-а.

– Да би се вратили на власт, Шутановац и ДС морају Западу да понуде више него што им чак и Вучић даје. И Шуле је почео да се нуди и препоручује – написао је Обрадовић на Твитеру.

Да ситуација буде апсурднија, Јанковићев покрет је у јулу ове године учествовао у расправи о будућим изменама Устава, и то у организацији Министарства правде, а саопштењем су се експресно похвалили на свом сајту.

– Учешће у расправи узео је и Покрет слободних грађана, који је и на овај начин наставио борбу за побољшање садашњег Устава – наводи се у саопштењу ПСГ-а.

Да ли због заборавности или дволичности, из тог покрета су само неколико недеља касније саопштили да обустављају планове о изборној сарадњи са ДС-ом, пошто је, како наводе, Драган Шутановац јавно понудио Вучићу сарадњу на изменама Устава.

Функционери демократа више и не крију свој шок, али ни разочарање у Сашу Јанковића и његов покрет.

– Изненађени смо реакцијом Саше Јанковића, човека кога смо без икаквог условљавања подржали на председничким изборима, и потпуно смо шокирани због оптужби за сарадњу са Вучићем након нашег предлога за успостављање независног правосуђа. Верујем да су појединци и различите организације једва дочекали ову вест, али ДС ни на који начин не жели да допринесе разједињавању опозиције због било чије сујете, параноје или партикуларног интереса јер то само иде у корист Вучићу – казао је посланик демократа Радослав Милојичић Кена.

Посланик СНС-а Владимир Ђукановић навео је да хаос у опозицији одговара тој странци, али није добар за друштво.

– Странци којој припадам политички одговара овакав хаос у опозицији. Међутим, то за друштво није добро. Нема ко да нас коригује и да понуди алтернативу – навео је он на Фејсбуку.

– Опозиција се свела на екстремисте на левој и десној страни, са јединим циљем – да што бруталније опљују Вучића. То већ прелази у патологију, а због мржње која их изједа спремни су и сами себе да поједу. Најискреније жалим што на другој страни немамо адекватне противнике и што немамо конкуренцију идеја. То никуда не води – закључио је Ђукановић.

Поделите:

1 COMMENT

 1. Jankovicev „korak dalje“ je karakterisanje srebrenickog zlocina kao genocid,cime treba RS ispljuvati (Srebrenica je teritorija Repeublike Srpske),i pripremiti je za unistenje,novim ustaskim „briselskim sporazumom“.
  Srbi su jedini narod na svetu,koji se „sporazume“ sa svojim dzelatima,da bude unisten.
  I to potpise.
  To on vec radi,taj ustasa Jankovic,izjavljuje da je u „Srebrenici bio genocid“,u kameru!
  Ocigledno,kosovsko pitanje je „reseno“.
  Ide se ubrzano dalje.
  Postvucicevska Srbija,nece imati taj „problem“,resavace „pitanje RS“,Vojvodine,Sandzaka…
  Dodik ce biti nova meta „beograda“,smrdljivog politickog beogarada.
  Sve je vrhunski isplanirano.
  Na 100 godina najvece srpske gluposti,kada su nam (pobednicku) drzavu sjebali i ujedinili nas sa ustasama,sa onima koji su nas trovali i klali,22.12.1918.g,krvnici hoce SPEKTAKL.
  U smrdljivom politickom beogradu!
  Sledece godine,22.12.2018.ustase hoce pobedonosni ustaski pir u beogradu,sa ili bez Topmsona…kada ce biti proglasena predberlinska,minijaturna Srbija,“bez pokrajina“,(kako su komunisti voleli da kazu),bez „sandzaka“,srbija ko nokija.
  Srbijica,koja ni beogradom nece vladati,jer beograd nije predvidjen za Srbe,vec za ustase svih boja,kao nagrada za 100 godina zlocina nad nama.
  Politicki beograd („b“ najmanjim slovom,jer zasluzuje svo gadjenje ovoga sveta),treba kolektivno osuditi za udruzeni zlocinacki poduhvat protiv srpskog naroda.
  Treba pohapsiti i popove i „bogove“,za veleizdaju.
  Umesto obelezavanja 100 godina proboja solunskog fronta,kao srpska drzava,srpska nacija,srpska vojska,srpska vlast,srpska udba…nametnuce nam obelezavanje 100 godina nestanka srpske drzave.
  Na odusevljenje beogradske vlade,medija,tabloida,portala,analiticara…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here