Јеремић: До јесени формирам политичку партију

Поделите:

Бивши кандидат за председника Србије Вук Јеремић најавио је данас да ће ове јесени формирати политичку партију.

„Надам се да ћемо до јесени формирати нову политичку странку…интензивно радимо на свим нивоима организовања“, рекао је он је за Радио телевизију Војводине.

Јеремић је рекао и да му је циљ да кроз нову политичку странку помири две Србије националну и грађанску и да је уверен да је то могуће.

„То су две стране једног новчића“, рекао је Јеремић додавши да му за формирање нове политичке странке „није потребна помоћ са стане“, односно од амбасадора и из иностранства.

Јеремић, који је председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој је рекао и да се на наредним изборима не сме дозволити разједињени наступ опозиције, уз оцену да грађани то не би опростили.

„Мислим да идеолошке или вредносне разлике које постоје између странака бледе и представљају далеко мањи проблем од размера укупне стратешке и националне штете која нам се причињава на дневном, месечном и годишњем нивоу“, рекао је он.

Јеремић је подсетио и да је после последњих председничких избора рекао да остаје у Србији и да ће наставити своју политичку борбу.

Он сматра да је природа власти у Србији близу стадијума аутократије, и „вулгарно изрежирана фарса у којој годинама живимо“.

Према његовим речима, не постоје ни механизми контроле власти.

„Не мора се нужно слушати већина гласова грађана, што је показао Мило Ђукановић који је преживео политички салто мортале након што је увео Црну Гору у НАТО, иако се већина грађана томе противила“, указао је он.

Јеремић каже да треба да се промени начин на који се води Бриселски дијалог, за који каже да је постао једна врста некомпетентног преговарања где смо дали све, а нисмо добили ништа.

„Влада у којој сам био од 2008. није ставила потпис на било шта слично Бриселском споразуму, а да смо то урадили висили би на Теразијама“, рекао је он.

Према његовим речима, ако смо дали међународни позивни број, размонтирали све елементе српске државе на Косову и Метохији, а нисмо успели да добијемо апсолутно ништа, то је чиста некомпетентност“.

Додао је и да би наставак овог пута довео до потпуног губитка свих наших интереса на Косову и да би то требало прекинути.

Бета

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here