ЈЕСТЕ ЗА СЕКС? СПРЕМНИ! ЗА РОК – СПРЕМНИ! ЗА ДРОГУ – СПРЕМНИ! Што је све дон Каћунко рекао у проповиједи на миси за усташког крвника Францетића

Поделите:

Након што су полицијски службеници ПУ личко-сењске још у петак одузели двије плоче, које су у Оточцу требале бити постављене као спомен обиљежје Јури Францетићу, у суботу је дон Анђелко Каћунко у цркви Пресветог Тројства одржао свету мису задушницу за једног од највећих злочинаца Другог свјетског рата на подручју Хрватске.

У наставку доносимо кључне дијелове његове проповиједи.

– Видимо ли ми доиста ту глобалну револуцију на ђелу? Она се води на три полигона, на три подручја: то је борба против кршћанства, против истине и борба против живота.

– Главни проблем у борби за истину у јавности је то што убојице истине данас сједе за компјутером – као злочинац за писаћим столом – и не могу се ушуткати тољагом. Јер су они скривени.

– Постоје двије врсте свјетске повијести, једна је службена, лажљива, намијењена поуци у школи, а друга је тајна повијест која скрива праве узроке догађаја (Р. Цзернин). Можемо мирне душе рећи да се то односи и на Јуру Францетића. Али поглавито то вриједи на особит начин за Блеибург, за све жртве Јалте, за све оне који су након завршетка Другог свјетског рата бездушно изручени на милост и немилост крвавим црвеним непријатељима.

– Наша је дужност говорити истину и само истину, јер свијетом медија царује лаж, ђеца у школи уче лаж, у Хрватској за садашње тешкоће медији све више осуђују садашњу власт, као што су осуђивали бившу власт. Народ гута ту удицу, народ гута медијске мамце, јер медијима се влада свијетом.

– Замислимо концерт на којем главни пјевач заурла у микрофон: „Јесте за секс?“, а маса одговори: спремни! „За дрогу“ – спремни! „За роцк“ – спремни! Сигурно нитко не би писао коментаре о усташтву и нацизму, наши би новинари рекли да је то цоол. Али зато кад нетко поздрави: За дом – спремни!, слиједи ужасна медијска олуја, то је њима усташтво, нацизам, најцрњи десни радикализам, а тко га у цркви оправдава, то је онда још и клерофашизам.

– Сваки прави Хрват католик увијек је био спреман, попут блаженог Алојзија Степинца, за љубав према Богу, цркви и домовини.
Јутарњи Лист

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here