Још један Трампов сарадник напустио Белу кућу

Поделите:

Вашингтон – Сарадник у америчком Савету за националну безбедност Себастијан Горка поднео је оставку као последњи у низу званичника који је напустио Белу кућу, након што су његови оштри ставови против имиграције и тероризма довели до несугласица у САД.

Горка је рекао агенцији АП да је поднео оставку, али није навео разлог. Према речима једног америчког званичника који је затражио да не буде именован, Горка, познат по ултраконзервативним ставовима, није поднео оставку, већ „више не ради у Белој кући”.

Горка је некадашњи уредник конзервативног портала Брајтбарт њуз, чији је оснивач Стивен Бенон, недавно смењени главни стратешки саветник председник Доналда Трампа. Горка се администрацији председника САД Доналда Трампа придружио као саветник за борбу против тероризма.

Он је, међутим, деловао ван Савета за националну безбедост и његове одговорности нису биле јасно одређене, навела је агенција АП.

Горка је недавно критиковао Трампов говор о Авганистану, наводећи да „чињеница да они који су написали и одобрили тај говор, без спомињања радикалног ислама или радикалног исламског тероризма, показује да је кључни елемент његове председничке кампање изгубљен”. (Бета-АП)

 
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here