Јовановић: Страшна Јанковићева изјава о Ани Брнабић

Поделите:

Београд — Председник ЛДП Чедомир Јовановић оценио је као страшну изјаву Саше Јанковића да се Александар Вучић додворава Западу предлогом да Ана Брнабић буде мандатарка.
„Апелујем на медије да се супротставе том примитивизму који прати номинацију Ане Брнабић. То је страшно, да неко ко је десет година био заштитник грађана себи дозволи да каже да је она кандидат за председника владе због тога“, рекао је Јовановић новинарима у Скупштини Србије.

Јовановић је рекао да му се не допада језик којим се оспорава мандатарка Ана Брнабић.

Он је казао да је брука и срамота „пратити њену кандидатуру за мандатара коментарима да је ‘султанија’, потенцирати њену сексуалну оријентацију, омаловажавати је као жену, описивати је као нечију марионету“.

„Да ли је толико тешко рећи да добијамо за премијера особу која нема велико политичко искуство, особу која преузма велики ризик“, упитао је Јовановић.

Према Јовановићевим речима коме год да је предсендик Србије Александра Вучић дао мандата да састави владу био би у његовој сенци.

Упитао је да ли су на Западу неки хомосексуалци, а на Истоку фрајери као руски председник Владимир Путин.

„Ја имам три ћерке, срамота ме је због тога што то морам да слушам у 2017. години у својој земљи“, рекао је Јовановић и додао да ће однос ЛДП-а према Ани Брнабић следити из њене политике.

Навео је да је став ЛДП-а да приоритет политика владе на челу с Аном Бнабић треба да буде Брисел, као и да буде заснована на осигурању мира у региону кроз чланство у НАТО-у, да се секу чворови 90-тих година прошлог века, да се успоставе другачији односи према Хрватској, Косову, БиХ.

Бета

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here