Jović: Zgranut sam što o Miloševiću izmišljaju da je bio šizofrenik

Podelite:

Radmilo Bogdanović u službenoj belešci izvestio Borisava Jovića o detaljima iz Slobodanovog zdravstvenog kartona. Dokument pod oznakom „strogo poverljivo“ pre dva dana obelodanio bivši premijer i savezni ministar policije Zoran Živković
Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ i Srbije, bolovao je od šizofrenije i dijabetesa, obelodanio je nekadašnji premijer i savezni ministar unutrašnjih poslova Zoran Živković!

On je to potkrepio strogo poverljivim dokumentom iz 1990, koji je potpisao Radmilo Bogdanović, tadašnji sekretar Republičkog sekretarijata unutrašnjih poslova (rang današnjeg ministra policije)!
Kopija koju je Živković objavio zapravo je Bogdanovićev odgovor na zahtev Borisava Jovića, tadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ, u kojem ga obaveštava o podacima iz medicinske dokumentacije „druga Miloševića, predsednika Predsedništva SR Srbije“.

Imao i dijabetes

– Uvidom u medicinsku dokumentaciju i izviđajnim radnjama koje su sproveli radnici RSUP Srbije utvrđeno je da drug Milošević boluje od više bolesti, od kojih su dve najprisutnije: pshichonis schiophienica 295 (psihopata-šizofrenik) i diabetes urlitus 250.9 (šećerna bolest). Lekari zdravstveno stanje druga Miloševića ocenjuju kao dosta teško, a radnu sposobnost kao bitno smanjenu – navodi se se u dopisu koji je Bogdanović uputio Joviću, a koji je 29. maja 1990. zaveden pod oznakom „strogo poverljivo“.
Joviću je naznačeno da mu Bogdanovićev kabinet dostavlja i „medicinsku dokumentaciju i službene beleške“.

U dopisu se pominje i Miloševićeva supruga Mira Marković, i to kao problematična za sistem.
– Drugarica Mirjana Marković prolazi evidenciju SDB, a operativnim radnjama ova služba je došla do saznanja da drugarica Marković Mirjana vodi nedoličan privatni život, o čemu je ova služba obavestila i druga Slobodana Miloševića – piše u dokumentu.

Živković za Kurir kaže da veruje u autentičnost ovog dokumenta, jer mu je dostavljen od poverljivog izvora.
– Dobio sam ga od čoveka iz redova SPS, koji je bio među onima koji su 2000. godine imali zadatak da isprazne arhive. Sve što je dosad došlo iz tog izvora pokazalo se tačnim. Nemam razloga da sumnjam u verodostojnost. Zašto bi sada bilo ko imao motiv da izmišlja prepisku između Jovića i Bogdanovića o Miloševiću. Ne očekujem da Jović potvrdi istinitost prepiske i prizna da je tražio uvid u zdravstveni karton Miloševića – objašnjava Živković.

Upitan zašto baš sada objavljuje ovaj dokument, lider Nove stranke kaže da to samo ide u prilog inicijativi njegove partije da svi kandidati za poslanike i javne funkcionere moraju da prođu zdravstvene preglede, uključujući i procenu njihovog mentalnog zdravlja.
– Evo vam dokaz da nam je državu vodio šizofrenik – poručuje Živković.

Jović negira

Jović za Kurir negira autentičnost ovog dokumenta.
– Nikada nisam ni tražio tako nešto. Meni ni ovakav, niti sličan dopis nije stigao. Zgranut sam što se izmišljaju takve stvari. Ne znam da li je Milošević tražio podatke o mom zdravstvenom stanju, ali ja o njegovom sigurno nisam – naglasio je Jović.

Navodni potpisnik ovog raporta je Radmilo Bogdanović, koji je umro pre dve godine, a smenjen je s mesta ministra samo godinu dana nakon ovog dopisa, odmah nakon devetomartovskih

Zla kob porodice Milošević
Otac mu se upucao,a majka obesila
O Miloševićevom mentalnom zdravlju gotovo se ništa nije znalo. Javnost je o tome jedino mogla da sudi na osnovu njegovih političkih poteza koji su doveli do raspada zemlje, ratova, embarga, nezapamćene inflacije i siromaštva. Međutim, saznalo se dosta i o njegovim ličnim traumama, a dve najveće su samoubistvo oca i majke.
Miloševićev otac Svetozar ubio se 3. avgusta 1962. pištoljem, a razlog je navodno bilo samoubistvo njegovog učenika nakon slabe ocene koje mu je dao profesor Milošević. Nakon 12 godina, Miloševićeva majka Stanislava pronađena je obešena u Požarevcu. I ovde nije kraj usudu porodice Milošević, jer se Slobodanov ujak general Koljenšić ubio u Danilovgradu, i to samo dan nakon samoubistva Svetozara Miloševića. Nesrećnu sudbinu imala je i Svetozareva sestra, Slobodanova tetka, koja je nađena mrtva u kadi nakon što joj je muž poginuo, a deca pomrla.

Podelite:

4 Komentari

 1. Od 1804- unazad ne ici!- svi Karadjordjevici i Obrenovici sizofrenici; u tzv. republikanskom periodu najdugorocniji josip tito- ni govora o bilo kakvoj bolesti; onda dolazi uzmimo! Srbin- sizofrenik; potom se redaju dosmanlijska govna, EUr o p c i- ko drenovi zdravi, ukljucujuci i ovu nisku guzojebinu…
  I ja sam sizofrenik!

 2. Eno Kurira,isto kao Bakarec,pretvorio se u glavnog siledziju,rade sa vlast.
  Na naslovu kaze PROCURIO izvestaj o Milosevicu…kao da smo u ustaskoj tvorevini.
  Ili je PROCUREO…ali,zasto je uopste PROCURIO ili PROCUREO?
  Srbi su tuzibabe,placipicke,cinkarosi,kada je bila okupacija,svabe su govorile ,dobro je,dosta vise…nemamo mesta u zatvorima,od dousnika protiv komsija.
  Lud narod,kompletno.
  Treba sve okolo opaganiti,da bi pogan vladala.
  Najcrnja istorija Srbije,najcrnja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here