Како да преболите раскид у 11 брзих корака (није за млађе од 25)

Поделите:

Морали бисте бити вансеријски емоционални антиталенат, па да никада нисте били у вези. Опет, морали бисте бити вансеријски таленат, па да никада нисте прошли кроз агонију раскида. Било да сте остављени или сте ви оставили, било да је због мањка љубави, преваре или само због „животног размимоилажења“, раскид уме да буде врло тежак период за обоје. Ево неколико начина како да што лакше прођете кроз овај несрећни процес.

1. ПОБАЦАЈТЕ СВЕ

Један од најисцељујућих потеза. Узмите велику црну кесу за ђубре (симболика је случајна) и крените редом по стану од улазних врата. Све што би вас икада могло подсетити на тај емотивни промашај, убаците у кесу. Овде спада све од поклона до штапића за уши. Након што сте је напунили, кесу са емотивним смећем одмах избаците у контејнер. Алтернативно, могло би вам пријати уколико бисте потом контејнер и запалили, али ово се не препоручује из безбедносних разлога.

2. БЛОКИРАЈТЕ НА СВИМ ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Престаните да изигравате бољег човека него што јесте. Ако вам бивши нису више у животу, нема разлога ни да буду на Фејсу, Твитеру и Инстаграму. Све блокирајте, обришите све заједничке слике, завалите се у фотељу, сипајте пиво и понашајте се као да се све то никад није ни догодило. Порицање је мајка среће.

3. РАДУЈТЕ СЕ ПРАВОЈ ЉУБАВИ

Увек се сетите да то што сте истиснули велико ђубре из вашег живота, само значи да сте направили велико место за неког нормалног да ушета у ваш живот. Врло је вероватно да ће ушетати још веће ђубре, али никад не одустајте, пре или касније ће се појавити неко с ким ћете моћи да функционишете. Забога, увек се сетите да ако се удала Сања Маринковић, сви ћемо.

4. ОДМАХ ПРОНАЂИТЕ НОВУ ЉУБАВ

Ово је јако важна ставка. Ништа вам неће више пријати него да нађете неког новог. Наравно, уколико не можете наћи никог квалитетног толико брзо, а немате финансијског простора да унајмите проститутку или старлету, слободно привремено спустите стандарде испод сваког минимума. Грбави, врљави, жене са брковима. Све је опција у овом тренутку.

5. ПРИСЕЋАЈТЕ СЕ САМО РУЖНИХ СТВАРИ

Заборавите на све лепо што сте имали. Да је било лепо и да је била љубав, били бисте заједно. Дакле, пребаците фокус искључиво на лоше ствари. Сетите се свих ружних догађаја, сетите се њихових длака из носа, сала, целулита, израстка од фарбе. Сетите се да су слушали Стоју. Причајте људима о томе, биће вам лакше што их и други не воле.

6. ФИЗИЧКО НАСИЉЕ

Иако је ужасно примамљиво што за 100 евра и гајбу пива можете наћи некога да их испребија, физичко насиље није решење. Но, то не треба да вас спречи да замишљате како им маљем ломите колена и онда маштате како сваки пут кад их на промену времена жига прелом, сете се вас и колико су ђубре били. Не дозволите да вас епархијски духовник убеђује другачије, потпуно је природно да бившима желите да нанесети физичке повреде сваки пут кад на њих помислите.

7. РАЧУНАЈТЕ НА КАРМУ

Док градите темељ за ваш нови живот, растерећен њихових Завалите се и чекајте. Питање је тренутка када ће се појавити неко ко ће сломити њихово мало, бедно, празно срце. Баталите идеју „ко мене каменом, ја њега хлебом“, уздајте се у оно што прија вашем срцу, дакле – ОКО ЗА ОКО, ЗУБ ЗА ЗУБ! Карма ради непогрешиво. Додуше, то значи да је и та веза била карма за вас јер сте били ђубре према некоме, али покушајте да о томе не размишљате.

8. ВРАЋАЊЕ СТВАРИ

У принципу, најбоље би било да заборавите на ваше ствари које су остале код бивших и да замишљате како сваки пут кад налете на њих, прође их нека језа. Но, како је углавном реч о људима који образа немају, па самим тим ни гриже савести, можда и није лоше да узмете своје ствари. Пре него што спакујете њихове, отиђите и купите пар најскупљих гаћа и убаците у кесу са њиховим стварима. Прожимаће вас благо задовољство при помисли да су се узнемирили када су видели туђе гаће међу својим стварима. Не опирите се том осећају задовољства, препустите му се слободно.

9. НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАЈТЕ

Иако вам се вероватно чини да је апокалипса и да сте полумртви, сетите се да је њима још горе. Добро, вероватно није, али ипак замишљајте да јесте, то ће вас усрећити. У сваком случају, сваки пут када помислите да вам је тешко, седите у ауто и отиђите на Онкологију да видите шта је тешко.

10. МАЛИ ЈУБИЛЕЈ – „ЧЕТРЕСНИЦА“

Не замајавјте се старом српском „о мртвима све најлепше“. Ваша покојна веза заслужује све оно што сте и ви добили од ње – дакле ништа добро. Дајте помен покојној вези, уприличите малу забаву за пријатеље да бисте обележили четрдесет дана и пре сваког наздрављања, одаспите мало пића на земљу и ускликните „За покој везе“. Забавиће вас то.

11. НАСТАВИТЕ ДАЉЕ

Прихватите чињеницу да нисте заједно више и радујте се што сад (технички) имате слободу да се дрпате са преосталих седам милијарди људи на планети. Сетите се да није страшно што више нисте у вези са неким са ким вам није било лепо. а није вам било лепо, јер да је заиста била љубав у питању, сада бисте читали овај текст заједно и смејали се јадницима који су сингл. Понављајте у себи мантру „Један се отег’о, други се протег’о“ и наставите даље док не налетите на некога ко ће вам пружити много више него што заслужујете. Јер закон вероватноће налаже да пре или касније морате и ви доћи на ред за неосновано велику љубав.

УПОЗОРЕЊЕ: Сви ликови и догађаји у овом тексту су измишљени, плод ауторове маште. Свака сличност са стварним ликовима и догађајима је случајна. Аутор се одриче одговорности у случају да се неко препозна у неком делу текста и/или тексту у целости.

Извор: Ноизз.рс

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here