Kако је Ђилас новцем Београђана куповао лажна међународна признања за себе и град Београд

Поделите:

Не знам колико се сећате хаоса које је 2009. године направио Драган Ђилас као градоначелник Београда, када је кршећи све међународне декларације о људским правима по хитном поступку раселио Роме који су живели у нехигијенском насељу код “Белвила”, а све за потребе Мишковићевих грађевинских подухвата по главном граду?
Све о томе имате на сајту Amnesty Internationala и дан данас.

Затим је издвојио из касе града Београда 73.000 евра (што је скоро као ова јелка што је данима тема на друштвеним мрежама) за плаћено отворено писмо које су објавили српски медији, а којим се он препуцавао са том, најзначајнијом међународном организацијом која се бави људским правима.
Да би на крају целог циркуса, три године касније, он лично, а и град Београд добили награду European Business Assembly за савршено урађену инклузију Рома.

Проблем са том наградом је то што је овог лета утврђено да је то још једна у низу превара са измишљеним организацијама и наградама које добитници плаћају да би могли да се хвале “међународним признањем” у својим банана државама.
Тајмс и Дејли Мејл су писали у јулу ове године о томе овде

Укратко, украјински бизнисмен Антон Савов и његов син Иван Савов су 2000 године у Оxфорду регистровали фирму звучног имена “Еуропеан Бусинесс Ассемблy” да би 2007. године установили разне међународне награде са циљем да их продају пре свега лидерима и политичарима земаља источне Европе и Азије којима такве награде служе за потребе поправљања личног ПР-а.
Цео систем је функционисао тако што би сваке године из компаније Еуропеан Бусинесс Ассемблy на неколико хиљада адреса послали обавештење о номинацији за награду и свако ко би уплатио 9600 фунти би исту и добио.

Тако се Драган Ђилас те 2012. за 9600 фунти окитио наградом украјинског бизнисмена стационираног у Оксфорду за најбољег менаџера који управља градом, а све због “одлично спроведене инклузије” Рома 2009. године.

А домаћи медији су то велико признање пропратили како доликује платиши који лако дреши градску касу за личне промоције.

Ђиласови ботови често бране свог газду причом како сам острашћен према њему из личних разлога, међутим, то није истина, нисам ништа мање острашћен ни према актуелним властодршцима у Београду, заправо, ја и не видим разлику, једнако су бахати, једнако су насилни, једнако вређају и понижавају Београђане, то што је Ђилас био члан Демократске странке не мења чињеницу да је као градоначелник био “Први Напредњак у Београду”

Опозиција у Београду једноставно треба да се уједини око неког другог кандидата.

amitzdulniker.com

Поделите:

1 COMMENT

 1. Баш си сада, amitzdulnikeу, нашао трагичних 9600 фунти.
  Ђилас је платио из свог џепа, има право да се кити и купује ордење по било којој цени.
  Можда је купио и докторат, али још нисте открили.
  Где је тада и шта ау радили ваши миљеници Мали Мали…. и Весић Весић… Бац
  Ко нема лажни докторат као СНС овце Јогровани, тај је неуспешан.
  Није лако купити докторат, теже је него се бавити научним радом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here