Као некад СССР и Југославија — Кириленко: Да смо победили Србе то би било чудо

Поделите:

Репрезентација Србије је заслужно победила Русе у полуфиналу Европског првенства у кошарци, а сама игра пренела је навијаче у време борбе репрезентација СССР-а и Југославије, изјавио је за руске медије председник Руске кошаркашке федерације Андреј Кириленко.

„Одлична игра, класика попут оних из времена борбе репрезентација СССР-а и Југославије. Састала су се два јака тима која су већ међусобно играла у групи. Данас нисмо ми изгубили, већ су Срби победили. Они су заслужили победу. Да је наша репрезентација победила, то би било чудо“, рекао је Кириленко.

Репрезентација Русије је губила и до 16 разлике током меча, али је успела да се врати у игру и у последњој четвртини смањи разлику на само два поена.

„Репрезентација Русије је показала прави карактер, нешто нам није ишло, али смо наставили да се боримо и на крају меча смо их скоро стигли. Наши момци су били одлични, одиграли су одлично. Лично немам шта да им замерим“, рекао је председник Руске кошаркашке федерације.

Русија сутра игра утакмицу за треће место против Шпаније, а након тог меча Србија и Словенија ће се борити за „кров“ Европе.

 

 

Спутник

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here