Кипар: Ухапшен Израелац у вези са трговином органа на Косову

Поделите:

Израелски држављанин Моше Харел, оптужен да је умешан у скандал везан за трговину људским органима на Косову пре десет година, ухапшен је на Кипру, а приштинске власти затражиле су његово изручење како би му се судило, јавља Ројтерс позивајући се на косовску полицију.

Наводи се да је Харел оптужен да је трагао за људима којима је потребна трансплантација бубрега и да је привлачио на Косово доноре тих органа из Турске и држава бившег Совјетског Савеза обећавајући им исплату до 12.000 евра.

Ројтерс наводи да су примаоци органа, махом Израелци, плаћали између 80.000 и 100.000 евра, а да неки од донора никада нису добили било какав новац.

„Осумњичени М.Х. ухапшен је пре неколико дана на Кипру на основу међународног налога за хапшење. Он је био на потерници од 2010. године“, казао је Ројтерсу портпарол косовске полиције Баки Келани.

Наводи се да је Русија, такође, издала међународни налог за хапшење Харела.

Поделите:

1 COMMENT

  1. Ma da, Albanci i Turci vadili organe a ovi nasli jednog Izraelca da svale krivicu na njega. I jos na B92 ne jedna, nego dve vesti na tu temu. B92 je postao tako leglo propagande, medijskog mraka i sirenja mrznje da Zapad stvarno mora da reaguje. Izrael nema odnose sa Kosovom toliko o tome.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here