Коалиција „Дај шта даш“ – Нико неће са Ђиласом!

Поделите:

Однос лидера ПСГ-а Саше Јанковића и бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа на климавим је ногама, а из ДС-а још нема индиција да ће прихватити да Ђилас подржи кандидатуру Драгана Шутановца на београдским изборима ако они њега подрже за председника Владе.

С обзиром на то да не може да рачуна на водеће опозиционаре, Ђилас је у потрази за коалиционим партнерима почео преговоре и са онима који му могу донети изузетно мали број гласова, а међу њима су и лидер Левице Србије Борко Стефановић и председник Удружених синдиката Србије „Слога” Жељко Веселиновић, сазнаје „Ало!” из извора блиских опозицији.

– Договор између Ђиласа и Јанковића је на врло климавим ногама. Јанковић је Ђиласу казао да је за њега неприхватљиво да Демократска странка буде у коалицији опозиције на београдским изборима. Лидер ПСГ-а је такође веома љут што се бивши градоначелник није појавио ни на једном протесту опозиције – наводи наш извор и додаје да један круг око Јанковића не подноси Ђиласа јер су његови припадници екстремни либерали и Ђилас у њиховим очима испада десничар.

– Суочен са тим проблемима и сујетом која влада у опозицији, бивши граоначелник је почео да преговара и са некадашњим страначким колегом и лидером Левице Србије Борком Стефановићем. Највећи проблем у тим разговорима је тај што је Борко доживео дебакл на републичким изборима, тако да његова подршка са собом носи врло мали број гласова – наводи наш извор и подсећа да је Стефановић имао већи број лајкова на друштвеним мрежама него гласова на ванредним парламентарним изборима.

– Сламку спаса бивши градоначелник покушава да пронађе и у преговорима са Жељком Веселиновићем, који је познат по томе што је на Твитеру брутално вређао политичке неистомишљенике. Веселиновић је на председничким изборима подржао Вука Јеремића, који је тада доживео дебакл – објашњава наш извор и додаје да Ђилас, изгледа, преговоре води по принципу – коалиционим партнерима се у поразе не гледа.

Лидер Левице Србије Борко Стефановић јуче је потврдио да разговара са Драганом Ђиласом, а искористио је прилику и да се мало ушлихта бившем страначком шефу.

– Више пута смо разговарали, али не директно о томе, пошто поштујем потребу личне одговорности – казао је Стефановић за један дневни лист и додао да је Ђилас „човек који зна да уради и унапреди”.

Пао с коња на магарца

Политички аналитичар Бранко Радун је, коментаришући наша сазнања, за „Ало!” истакао да Ђилас покушава да направи било какву екипу за београдске изборе.

– Он очигледно има новац, али нема страначку инфраструктуру и људе на терену и њему треба неко ко би му обезбедио организацију. Он је на неки начин, што би људи рекли, пао с коња на магарца, јер ни Борко Стефановић, ни Жељко Веселиновић немају гласове у Београду. Ђиласу треба или једна озбиљна организација као што је ДС, са којима очигледно не може да направи договор, или више мањих странчица – казао је аналитичар и истакао да се бивши градоначелник нада да ће великом и скупом кампањом покрити те недостатке.

АЛО

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here