Koalicija „Daj šta daš“ – Niko neće sa Đilasom!

Podelite:

Odnos lidera PSG-a Saše Jankovića i bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa na klimavim je nogama, a iz DS-a još nema indicija da će prihvatiti da Đilas podrži kandidaturu Dragana Šutanovca na beogradskim izborima ako oni njega podrže za predsednika Vlade.

S obzirom na to da ne može da računa na vodeće opozicionare, Đilas je u potrazi za koalicionim partnerima počeo pregovore i sa onima koji mu mogu doneti izuzetno mali broj glasova, a među njima su i lider Levice Srbije Borko Stefanović i predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga” Željko Veselinović, saznaje „Alo!” iz izvora bliskih opoziciji.

– Dogovor između Đilasa i Jankovića je na vrlo klimavim nogama. Janković je Đilasu kazao da je za njega neprihvatljivo da Demokratska stranka bude u koaliciji opozicije na beogradskim izborima. Lider PSG-a je takođe veoma ljut što se bivši gradonačelnik nije pojavio ni na jednom protestu opozicije – navodi naš izvor i dodaje da jedan krug oko Jankovića ne podnosi Đilasa jer su njegovi pripadnici ekstremni liberali i Đilas u njihovim očima ispada desničar.

– Suočen sa tim problemima i sujetom koja vlada u opoziciji, bivši graonačelnik je počeo da pregovara i sa nekadašnjim stranačkim kolegom i liderom Levice Srbije Borkom Stefanovićem. Najveći problem u tim razgovorima je taj što je Borko doživeo debakl na republičkim izborima, tako da njegova podrška sa sobom nosi vrlo mali broj glasova – navodi naš izvor i podseća da je Stefanović imao veći broj lajkova na društvenim mrežama nego glasova na vanrednim parlamentarnim izborima.

– Slamku spasa bivši gradonačelnik pokušava da pronađe i u pregovorima sa Željkom Veselinovićem, koji je poznat po tome što je na Tviteru brutalno vređao političke neistomišljenike. Veselinović je na predsedničkim izborima podržao Vuka Jeremića, koji je tada doživeo debakl – objašnjava naš izvor i dodaje da Đilas, izgleda, pregovore vodi po principu – koalicionim partnerima se u poraze ne gleda.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović juče je potvrdio da razgovara sa Draganom Đilasom, a iskoristio je priliku i da se malo ušlihta bivšem stranačkom šefu.

– Više puta smo razgovarali, ali ne direktno o tome, pošto poštujem potrebu lične odgovornosti – kazao je Stefanović za jedan dnevni list i dodao da je Đilas „čovek koji zna da uradi i unapredi”.

Pao s konja na magarca

Politički analitičar Branko Radun je, komentarišući naša saznanja, za „Alo!” istakao da Đilas pokušava da napravi bilo kakvu ekipu za beogradske izbore.

– On očigledno ima novac, ali nema stranačku infrastrukturu i ljude na terenu i njemu treba neko ko bi mu obezbedio organizaciju. On je na neki način, što bi ljudi rekli, pao s konja na magarca, jer ni Borko Stefanović, ni Željko Veselinović nemaju glasove u Beogradu. Đilasu treba ili jedna ozbiljna organizacija kao što je DS, sa kojima očigledno ne može da napravi dogovor, ili više manjih strančica – kazao je analitičar i istakao da se bivši gradonačelnik nada da će velikom i skupom kampanjom pokriti te nedostatke.

ALO

Podelite:

1 komentar

  1. Hm,hmm..mislim,da je to “ politicki nekorektno „, izvucete nekog iz kanala,govnara Jojkica,pa ga nazovete levica,a znatecda je lazno predstavljanje kaznjiva radnja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here