Колинда опет брани Томпсона!

Поделите:

Глорификовање усташва не престаје.
Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је, коментаришући концерт Марка Перковића Томпсона у Слуњу и покличе „За дом спремни“, изјавила данас да, што се ње лично тиче, политика не треба да се меша у музику.

Што се тиче кажњавања Томпсона, који, глорификује усташтво у својим песмама и на концертима, Грабар Китаровић је рекла да мисли да министар бранитеља Томислав Медвед може најбоље да одговори на то питање.
„Што се мене лично тиче, мислим да политика не треба да се меша у музику, а када је реч о било каквој кривичној одговорности, о томе своју реч треба да каже правосуђе Хрватске“, рекла је Китаровиће, која је данас боравила у Глини поводом обележавања 22. Годишњице војно-полицијске акције Олуја, пренела је загебачка Н1.

Иначе, министар бранитеља Медвед се у Слуњу фотографисао са Томпсоном, а фотографија је објављена у најновијем недељнику „Национал“ са поруком „Ово је Хрватска“.
Председница каже да је на правосудним органима да устале праксу, која мора бити утемељена на законодавству и позитивним прописима Хрватске.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here