Коме треба прича о обојеним револуцијама у Републици Српској?!

Поделите:

У Реублици Српској не престају приче о покретању револуција. Црвене, жуте, наранџасте, плаћеничке. . . До сада их је у припреми било много, барем, према мишљању бројних аналитичара и експерата. Ништа се опасно по Републику Српску, ипак, није десило. Међутим, ексерти блиски врху власти поново предвиђају удар на дестабилизацију Српске.

У Републици Српској ништа ново. Осим нове најаве о обојеној револуцији. Ако је то још неком уопште и новина. Ова мантра постала је „сензација“ чак глобалног нивоа.

Бројни аналитичари и експерти блиски владајућој гарнитури свако незадовољство усмјерно против власти називају покретањем обојене револуције.

Стручњак за безбједност и декан Факултета за безбједност Предраг Ћеранић посљедње протесте против Владе у организацији „“Рестрат Српска““ види као обојену револуцију и удар на дестабилизацију Српске.

„Без обзира на релативно мали број протестаната који се у Парку Младен Стојановић окупио, протесте не треба потцјењивати. Уосталом, организатори су најавили нова окупљања крајем августа, надајући се да ће направити `грудву` која ће свакодневно расти и `помести` све пред собом“, рекао је Ћеранић.

Све су то измишљне приче како би се заштитила власт – одговарају прозвани у овом случају. Из организације „“Рестарт Српска““ поручују да су обојене револуције једино у главама оних који о томе пишу.

Као финансијера организације „“Рестарт““ и револуције Предраг Ћеранић спомиње поново Џорџа Сороша. Из „“Рестарста““ кажу да је њихово отворено писмо америчком милијардеру било саркастично и да су протесте организовали за само 68 марака.

Име Џорџа Сороша спомиње се у Републици Српској кад год то коме из власти падне на памет. Тако су поједини медији пренијели да имају сазњања да је Фондација отворено друштво финансирала опозиционе протесте. У посједу БН телевизије је аудио снимак са суђења у случају Младен Босић против Српске новинске агенције која је изгубила спор. На удио снимку се чује и директорица Отвореног друштва која појашњава да се Сорош до сада небројано пута неосновано доводио у везу са финансирањем различитих организација БиХ.

Говодарица је појаснила и да је документ који је био у посједу одређених медија, а који директно потврђује да фондација Отворено друштво, чији је оснивач и главни финансијер Џорџ Сорош, директно финансира организацију протеста опозиције у Републици Српској, и то у укупном износу од скоро пола милиона америчких долара – фалсификат.

На аудио снимку са суђење чује се и адвокат СРНЕ. Горан Бубић такође је говорио о Сорошу.

Сваке године иста прича, иако, се у Републици Српској ништа драматично није догодило. Осим што се под вођством исте власти животни стандард грађана погоршао.

Иза теорија о пучевима, по мишљењу многих стоји власт. Те приче се покушавају представити озбиљнијим и од Гадафијевих или Асадових трупа. Будући да је 2018. изборна није искључено да ће се спомињати револуције попут револуције ружа у Грузији или револуције тулипана у Киргистану.

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Srpski realpatrioti, kojima je baza Vidovdan, ne samo da su trbuhozborci srpskog Mesije KaliNera, već i vidovnjaci koji nepogrešivo skeniraaju i dogadjanja iz okruženja, tj. Republike Srpske.
    Pisac redakcijskog komentara čita kao otvoreni bukvar vladajući režim, na čelu sa Milom Dodikom, tj. da ovi u kontinuitetu optužuju ni krivog ni dužnog svetskog filantropa i srpskog velikog prijatelja Soroša za pokušaje mnogobrojnih obojenih revolucija, tim više što promoteri slobode, demokratije i ljudskih prava „gutaju RS kao zmija žabu“, pa nemaju potrebu za bilo kakvim revolucijama.
    Hvala Vidovdanu što brani nevinost bez zaštite Soroša, tako što preumljuje zaostale BH Serblje, tj.
    prevodi ih na realpatriotizam i protestantizam Mesije KaliNera.
    Mašala nano umro babo govorit će dobro vaspitana muslimanska nevesta srpskih korena, ne samo u Bosni već i u srpskoj matici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here