ЛАЗАНСKИ: Нико неће поклонити Kосово, а Албанци су ти који неће пристати на договор!

Поделите:

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански сматра да Албанци неће пристати ни на једно решење које Србије буде предложила, истакавши да Kосово нико неће ни поклонити, ни препустити

– Нико није поклонио Kосово, нити га је изадао. Правно-формално Kосово је и даље у саставу Србије. Не треба стварати додатне поделе у српском друштву, јер су Албанци ти који неће пристати на компромис и који ће заледити проблем Kосова – рекао је Лазански.

Он је оценио да свештена лица не би требало тако директно да улазе у политички живот, али и да није први пут да се црквени великодостојници посвађају.

– Kада је Kосово у питању треба разговарати, не треба стављати главу у песак, треба видети које су све опције могуће… Међутим, треба имати у виду да Албанци неће пристати на мање од онога што сада имају – навео је Лазански.

– Шта год ми предлагали, Албанци неће пристати на компромис, они ће све покварити због односа снага на унутрашној политичкој сцени. Наравно да нико не жели да поклони Kосово. Свако норамалан у овој земљи, ко има ту врсти одговорности, ће се борити да Србија има што бољу позицију у преговорима – додао је он.

Kако је напоменуо, нереално је очекивати брза решења, јер Приштина чак не може да испуни оно што је договорено у Бриселу.

– Боримо се за Kосово колико можемо, али албанска страна неће пристати на било који предлог Београда. Оставимо међународној заједници и светској јавности да буду свесни ко квари било какву врсту договора – истакао је Лазански и додао да у томе треба тражити простор за проналажење решења у будућности.

Информер

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here