Македонски медији: Није ово први скандал са прислушкивањем у Македонији, али је Заев у оба случаја кривац!

Поделите:

Ово није први дипломски скандал везан за преслушкивање у Македонији. Одавно се писало да је Зоран Заев амбасадорима пуштао снимке њихових разговора и то да оптужи ВМРО-ДПМНЕ да су их преслушкивали, или ако нису наивни да повеверују у то, онда да их уцењује тим снимцима.

Но сад и за Заева и за његове присталице постоји опасност да се карте другачије измешају и расподеле. Изненадна и брза акција Србије после претходно обезбеђених доказа може потпуно да измени игру преслушкивања преко које је Заев инсталиран на чело Републике Македоније. Игром прислушкивања Заев је уцењивао функционере ВМРО-ДПМНЕ и претио им затвором, такође и центрима који фаворизују Заева, преко наметања њиховог утицаја на судски систем. Но, уколико Србија обелодани доказе за прислушкивање у којем су поред домаћих служби учествовали и поједини грађани страних земаља (за које Вучић сасвим јасно наглашава нису у питању Руси), онда би се клоупко могло почети одмотавати у супротном правцу од онога који су очекивали центри из иностранства који стоје иза Заева.

Тада ће на видело изаћи истина о томе ко то заправо прислушкује у Македонији, а што знају сви грађани. У афери „бомбе“ Заев нам је објашњавао „шта смо сада слушали“, вадећи из контекста разговора оно што му одговара, кројећи и монтирајући снимке како би онако како он хоће. Међутим, није објављен ни један разговор између чланова, функционера његове СДСМ-а и коалиционе му албанске партије ДУИ-а. Заправо је више него јасно – Заев је можда луд, али није глуп да објави разговор у коме се може чути да има малолетну девојку или да је тражио мито по један евро за квадратни метар, што ипак има забележено на снимку.

Такође ни ДУИ нема на снимцима јер су организатори свега овог на тај начин стисли ДУИ „за јајца“ и уједноне желећи да наруше коалициони капацитет са СДСМ-а, знајући да је ДУИ свакако велика партија, која ће бити потребна једног дана да се ВМРО-ДПМНЕ сруши са власти. Тако је Заев пласирао лаж да је ВМРО-ДПМНЕ сам себе прислушкивао. Ако ВМРО-ДПМНЕ није имао начина да изнесе истину у јавност онда када је био највише нападан, Србија сада можда има кључ да ту истину изнесе у јавност.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here