Макрон охрабрио кијевску „партију рата” – оптужио Русију за рат у Донбасу

Поделите:

И ЊЕГОВА ЗЕМЉА ОТИМА КИМ ОД СРБИЈЕ, А ОН ТВРДИ ДА ЈЕ РФ НЕЗАКОНИТО ПРИПОЈИЛА КРИМ

  • После разговора са Петром Порошенком, француски председник рекао да на истоку Украјине „агресија долази са стране Русије“ и да је Москва у Донбасу „започела рат“

НИЈЕ случајно Емануел Макрон дошао на чело Француске као човек Ротшилда и европске глобалистичке елите.
Не само да се срео са украјинским председником, Петром Порошенком, него је Русију – на заједничкој конференцији за новинаре назвао агресором у Донбасу. Као да пре избијања грађанског рата на истоку Украјине није у Кијеву, под диригентском палицом Американаца и уз активно учешће Пољака, Немаца и Француза, дошло до државног преврата (фебруара 2014.) који је довео на власт русофобску и полунацистичку хунту.
Макрону је и то било мало, па је још додао да на истоку Украјине „агресија долази са стране Русије“ и да је Москва у Донбасу „започела рат“.
Дакле, није Кијев објавио рат делу грађана Украјине, него је Русија објавила рат Украјини!
Као да Париз није најдиректније учествовао у разбијању Југославије и агресији NATO-пакта на Србију, односно – у отимању Косова и Метохије од Србије и прављењу друге шиптарске државе на Балкану, Макрон је присаједињење Крима Русији назвао незаконитим. Упркос томе што је више од 90 одсто становника тог полуострва изашло на референдум о свом статусу, а 96 одсто гласало управо за припајање Руској Федерацији.
Не треба сумњати да ће званична Москва одговорити Макрону и да ће му на фини дипломатски начин ставити до знања да гледа француска посла.
Врло је могуће и да ће бити упозорен да оваквим ставовима само охрабрује партију рата у Кијеву који и онако на све могуће начине саботира реализацију Минска-2.
Руски државни врх је више пута до сада указивао да Русија није учесник рата на истоку Украјине, да није зараћена страна и да Минск-2 садржи обавезе које се тичу Украјине, а не Русије.

Факти

Поделите:

1 COMMENT

  1. Francuski predsednik Emanuel Macron (Emmanuel Macron) smatra da su dogovori iz Minska najbolji način okončanja konflikta u Ukrajini, što je u velikoj meri različito od stava koji o toj temi ima američki državni sekretar Reks Tilerson (Rex Tillerson). Tilerson je plovinom juna izjavio da Trampova administracija ne želi da ima „vezane ruke“ u dogovorima koje su 2015. u prestonici Belorusije postigle Francuska, Nemačka, Rusija i Ukrajina i predložio da Kijev sa Moskvom postigne odvojeni, nezavisni sporazum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here