Марадона: Облачим војну униформу и идем да браним Венецуелу

Поделите:

Један од најбољих фудбалера у историји, Аргентинац Дијего Армандо Марадона, подржао је венецуеланског лидера Николаса Мадура, како је навео, у борби за револуцију и против империјализма.

Марадона је преко свог Фејсбук профила на шпанском, енглеском и италијанском језику објавио да је веран војник председника Венецуеле Мадура, као и да припада покрету чависта, у част бившег лидера те земље Уга Чавеса.

„Чависта сам до смрти. Ако Мадуро нареди бићу војник за слободу Венецуеле, да се борим против империјалиста и људи који желе да одузму наше заставе, оно најсветије што имамо. Живео Чавес, живео Мадуро, живела револуција. Живели Венецуеланци, али не они који подржавају политичку десницу“, написао је Марадона.

Марадона је познат као заговорник левичарских идеја, а био је велики пријатељ са кубанским лидером Фиделом Кастром и Чавесом.

Његове речи долазе у моменту када Венецуелу тресе велика економска, политичка и друштвена криза која је изазвала свакодневне протесте грађана против режима председника Мадура.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here