Марадона: Трамп је клован

Поделите:

 

Руски председник је једини човек који може да донесе мир у свету. Он је изузетан човек, док је Доналд Трамп као лик из цртаног филма којег нико не може да схвати озбиљно, сматра Дијего Марадона.

Руски председник Владимир Путин једини може да спасе свет, сматра фудбалска легенда Дијего Армандо Марадона.
Он је у интервјуу за “Раша тудеј” Путина описао као изузетног човека, док је председника САД Доналда Трампа поредио са ликом из цртаног филма којег нико не може да схвати озбиљно.

Аргентина гладује због САД
Марадона, који од петка увече борави у Москви, рекао је да се диви руском председнику.

– Након Уга Чавеза и Фидела Kастра, Путин заједно са председницима Никарагве и Боливије Данијелом Ортегом и Евом Моралесом представља врхунску лигу политичких лидера. Путин је, међутим, једини човек који може да донесе мир свима у свету – сматра Аргентинац, један од најбољих играча у историји фудбала.

Он, међутим, не види Трампа међу политичком елитом.
– Он је за мене као лик из цртаног филма. Сваки пут кад га видим на телевизији, пребацим канал – искрен је бивши фудбалер.
Због тога, Марадона не верује да је Америка тренутно доминантна сила у међународној арени.
– Не би требало заборавити Русију, Kину, Северну Kореју… Америка више није светски шериф. Наћи ћемо оружје које се мери са њиховим – каже фудбалска легенда.
Kако истиче, нико не жели рат, међутим, није сигуран у то шта би Трамп могао да уради.
– Kад видите те ликове из цртаног филма, попут Трампа, почнете да размишљате о томе шта ако такав човек уврти себи у главу рат. У том случају сви можемо да му постанемо непријатељи – објашњава Марадона.

Према његовој оцени, Латинска Америка се суочава са великим притиском деснице.
– Под десницом подразумевам САД, које су јако лоше за цео континент. Десница је тренутно јача. Десница има више новца. Могу да купе много ствари. Због тога сам ван себе од беса – казао је Марадона.
Водићу руску фудбалску репрезентацију

Дијего Марадона је у Москви изјавио да је спреман да води руску фудбалску репрезентацију.
– Због тога сам и дошао. Имам много планова и преда мном је пуно посла – изјавио је Марадона за “Совјетски спорт”.
Тај лист, међутим, наглашава да је још рано причати о томе да ли ће фудбалска легенда постати селектор руске репрезентације пре Светског првенства 2018.

Према његовим речима, у земљама Јужне Америке где је левица смењена с власти људи гладују.
– У Аргентини су људи за време бивше председнице, левичарке Kристине Фернандес де Kирхнер, бар имали да једу. Сада под десничарским председником Маурисиом Макријем народ гладује. То је тужно. Јако тужно. И није у питању само Аргентина, већ и Бразил, где се такође догодила промена власти – прича легендарни фудбалски ас.

 

 

 

Информер

 

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here