Михајловићка брани КРИК од Вулина

Поделите:

Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, сматра да су недопуства саопштења Покрета социјалиста у којима је брутално извређан уредник KРИK-а Стеван Дојчиновић. Она је сагласна с предлогом председника Александра Вучића да надлежне институције испитају како је Вулин купио стан.

Пише: Јелена Радивојевић

Саопштења у којима је Дојчиновић назван наркоманом и страним плаћеником уследила су након KРИK-овог открића о сумњивом пореклу више од 200.000 евра којим је министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин купио стан.

„Недопустиво је да било ко вређа, клевеће, понижава и физички напада уреднике и новинаре“, рекла је Михајловићева за KРИK. Она је додала да није битно да ли је у питању вербални напад на новинаре KРИK-а или физички напад на новинарке „Пинк“-а и екипу РТС-а, јер су напади уследили само зато што су новинари радили свој посао.

„Медији имају право да трагају за одговорима који су од интереса за јавност, да истражују кретање новца, начине финансирања странака и политичара, али и невладиних организација и удружења грађана.“

Михајловић је рекла и да, уколико је потребно, надлежни поново испитају случај Вулин.

„Потпуно сам сагласна са предлогом председника Александра Вучића да надлежне агенције испитају све сто је потребно у складу са законом.“

Вучић је у понедељак рекао да Вулин ништа није украо од када је у власти, и предложио да се истрага спроведе још једном.

„Можете да говорите о томе да ли је петљао, али није украо“, казао је Вучић.

Председник се није огласио о нападима на уредника KРИK-а.

Премијерка Ана Брнабић раније је изјавила да разуме „емотивну реакцију“ Вулиновог Покрета социјалиста, али да начин на који су саопштења написана „није њен стил.“

„Ја се не бих тако изражавала“, казала је Брнабић.

Вулина је подржао министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, рекавши да не види ништа спорно и да нема разлога за Вулинову смену.

Новинарска удружења, као и лидери опозиције осудили су саопштења Вулинове странке.

Подсетимо, саопштења су уследила након што је KРИK објавио причу да Вулин не може да докаже порекло новца којим је купио стан. Дојчиновић је у њима оптужен да је наркоман, страни плаћеник, мрзитељ Србије и особа која ужива како у свом тако и туђем болу. Уместо одговора на питање о пореклу новца, покрет је затражио да Дојчиновић уради тест на дрогу и призна наводне уплате у кешу које је добио од странаца како би писао против министра Вулина.

Министар Вулин тврдио је да је стан платио продајом некретнине, а касније да је реч о позајмици од супругине тетке из Kанаде, пише у извештају Агенције за борбу против корупције који је објавио KРИK.

Пошто своје тврдње није могао да докаже Агенција је извештај проследила Тужилаштву за организовани криминал сумњајући да је министар починио неко кривично дело. Након две године, тужилаштво је без образложења обуставило поступак.

Рекли су само да нису утврдили да је Вулин починио дело из њихове надлежности.

Kрик

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here