Милановић: Србијом влада „београдска чаршија“

Поделите:

Бивши премијер и лидер СДП Зоран Милановић изјавио је да се у Србији данас води „чаршијска политика“, која уз одређене паузе, дрма београдском политичком сценом дуже од 100 година.


„То је тачније речено србијанска, односно чаршијска политика. У Београду и данас постоји нама с хрватске левице и левог центра релативно блиска и не баш малобројна група људи, али постоји и фамозна чаршија. Разумијете о чему говорим. Та чаршија, уз одређене станке, дрма београдском политиком већ дуље од 100 година“, рекао је Милановић одговарајући на питање ријечког Новог листа како се треба понашати према српскојполитици и председнику Александру Вучићу.

С једне стране, каже Милановић, мораш прихватити вољу народа који бира оно сто жели, као и у Пољској и Мађарској, али не можете људе терати да то априорно поштују на вредносном ниову.„Након свега што се догодило, и још се увек догађа, неки ће људи итекако морати да докажу да припадамо истом друштву. Најтужније је то што су одређени хрватски политичари својевремено, па и дан данас, знали да падну у страствени загрљај тих манипулатора“, рекао је Милановић.

Иначе, у опширном интервјуу за ријечки дневни, Милановић каже да је страначки гледано његова политичка каријера завршне, те да не намерава да се кандидује за председника Хрватске.

Новости

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here