Мили свирао Хрватима на прослави „Олује“!

Поделите:

Група „Милиграм“, чији је фронтмен Александар Милић Мили избеглица из Осијека, у петак 4. августа наступила у Лабину на Хрватском приморју.


Певач Бора Дрљача каже да је ово брука и срамота за Србију.

– Није никако у реду да у Хрватској у данима обележавања злочиначке акције „Олуја“ наступају неки српски певачи. То су за нас дани туге и нема никаквог изговора који би тако нешто оправдао… – подвлачи Дрљача.

Са њима се слаже и фронтмен „Амадеус бенда“ Александар Станимировић, који апелује на Милија да новац зарађен у Хрватској поклони у хуманитарне сврхе.
– Позивам Милија да новац који је добио од наступа у Лабину да некоме у Србији у добротворне сврхе… – наглашава Станимировић.

Није кул бити Србин
На другој страни, потпредседник СНС Милош Вучевић каже да однос појединих Срба према трагедији свог народа заслужује сваку осуду.
– Очигледно је да неки нису спремни било чега да се одрекну, бар на један дан, да би показали солидарност са својим страдалим народном. Њима је то досадно и оптерећујуће. Надам се само да се нису извињавали у наше име… – каже Вучевић.

Хрватска је из буџета платила усташко дивљање. Ни ова годишњица „Олује“ није могла да прође без наступа усташког певача Марка Перковића Томпсона, који је у Слуњу окупио више хиљада разуларених фанова. Наступ финансиран од стране хрватске државе Томпсон је, очекивано, почео познатом шовинистичком песмом из сопственог репертоара „Бојна Чавоглаве“ и на прве тактове заурлао чувени усташки поздрав: „За дом спремни“. У публици је, наравно, било мноштво младића и девојака са симболима који величају злочиначку НДХ, што ни овога пута није наишло ни на какву осуду Европске уније.

Шеф дипломатије Ивица Дачић наглашава за Информер да је ово само наставак неодговорне политике Хрватске, која се није дистанцирала од усташког фашистичког режима из Другог светског рата.
– Хрватска финансира концерт који почиње усташким поздравом „За дом спремни“. То је не само увредљиво за жртве „Олује“ него и за жртве усташких злочина и за антифашистичке вредности целе Европе. То је данас могуће само у Хрватској – каже Дачић.

Извор: Видовдан, Информер

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here