Министарство расписало конкурс за 200 пољопривредника

Поделите:

Пријаве до 1. септембра.
Министарство пољопривреде расписало је конкурс за учешће компанија, задруга и удружења произвођача у програму обуке „Подршка развоју извозних капацитета агробизнис компанија у Републици Србији“, а планирано је десет дводневних предавања за 200 учесника.

Циљ конкурса, пише у саопштењу министарства, је избор агробизнис компанија, задруга, удружења произвођача чији ће представници учествовати у програму обуке чији је циљ развој постојећих, унапређење извозних капацитета и побољшање спољнотрговинског биланса у сектору пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Учесници тренинга могу бити представници извозно орјентисаних компанија произвођача регистрованих на подручју Републике Србије и уписаних у Агенцији за привредне регистре који се баве производњом и прерадом воћа, поврћа, меса и млека.

План министарства је, наводе, да се одржи 10 дводневних обука у периоду септембар – новембар 2017. године, са 20 учесника у оквиру једне дводневне обуке, а циљ је да тренинг прође укупно 200 учесника током трајања обуке.

Тренинг програм, наводе у министарству је део активности у оквиру пројекта „Помоћ за трговину подршка развоју производних капацитета агроиндустријског сектора у Србији“ који финансира Влада Руске Федерације, а спроводи Програм за развој Уједињених нација (УНДП).

Након завршетка програма, биће одабрано до 10 најбољих компанија којима ће пројекат обезбедити стручну консултантску помоћ у погледу сертификовања и увођења међународно признатих стандарда квалитета, објашњавају у министарству.

Пријављивање на конкурс министарства је до 1. септембра 2017. године.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here