Монтенегрински миш Мишко Вуковић у Москви: „Хоћу само да се вратим кући“

Поделите:

МИНИСТАРСТВО вањских послова Црне Горе уручило је протестну ноту руском амбасадору у Подгорици Сергеју Грицају.

Протестна нота је уручена због ситуације са послаником Демократске партије социјалиста Миодрагом Вуковићем.

Вуковић је депортован јутрошњим летом за Тиват. Он је претходно у Русији задржан на московском аеродрому Домодедово.

Председник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић изразио је озбиљну забринутост и осудио је поступање којем је изложен посланик из ДПС-а Миодраг Вуковић.

„Предсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић изражава озбиљну забринутост и осуђује недипломатско поступање коме је изложен посланик Миодраг Вуковић. Задржавање, узнемиравање и спречавање наставка путовања посланику Вуковићу, који је на московском аеродрому био у транзиту, противно је међународном праву и дипломатској пракси, док се немогућност комуникације и коришћења личних ствари може сматрати и кршењем основних људских права. Председник Скупштине Црне Горе очекује и званично образложење и извињење због недоличног односа према представнику највишег законодавног тијела државе Црне Горе“, наводи се у саопштењу Брајовића.

Након што је дошао представник црногорске амбасаде на аеродром, коме такође нису хтели да образложе зашто је Вуковић задржан, посланику ДПС-а су наводно нудили да настави пут у Минск летом у раним јутарњим часовима, али је он то одбио.

„Хоћу само да се вратим кући“, рекао је он.

Вуковићу није дат никакав званични документ о задржавању од када је задржан око 19:30. Црногорски амбасадор Игор Јововић је наводно контактирао руског колегу у Подгорици Сергеја Грицаја, који је рекао да „не вјерује да се то дешава“ и да не може ништа да уради поводом тога „јер је сад касно“.

Вуковићу су тада одузели пасош и речено му је да ће му га вратити на уласку у авион.

Два сата му није било дозвољено да комуницира телефоном, а око поноћи допустили су да му колега, који је прошао руску пасошку контролу, дода торбу са лековима.

Вијести

Поделите:

2 COMMENTS

 1. Juce, rano zorom, otvorim sajt “ Moskovskog komsomolca“: prva vijest bas ova. Toplina u grudima i na „komentarij“ napisah: Hvala, braco Rusi.
  Nudili mu da nastavi za Minsk!? Neda se crnogorac, kao da u njemu ( jos) ima srpske krvi.
  “ Hocu samo da se vratim kuci!“, nigdje one krvi!
  Nudili! Prema banani bananasto se ponasali, malo morgen!, i zato: “ Samo da se vratim kuci…“ (, bez ono “ hocu“), “ junacko“ treptanje…
  A Srbin- cim udje u Rusiju i tlo ga pozna.
  A ovdje: Spasibo, bratja Rusi!

 2. Мишко је највећи србомрзац у Црној Гори.
  Друго, Руси не праве грешке, мора да су нешто нањушили или су нешто пронашли код њега. То потрврђује ова његова кукњава, вјероватно се унередио од страха: „Хоћу само да се вратим кући“. Сазнаћемо једнога дана шта је то Мишко урадио.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here