Морбидна мода: Родитељи једу постељицу својих беба после порођаја

Поделите:

Морбидном тренду није одолео ни Том Круз, познат као и уврнути сајентолог, и иако није мајка, појео је постељицу своје бивше супруге Кете Холмс. Овај нови тренд постаје све популарнији, а лекари упозоравају да то може бити веома опасно.

Према извштајуа из америчког Портланда, у болницу је примљена беба са опасном респираторном инфекцијом узрокованом стрептококама. Након помне анализе, лекари су су закључили да је инфекција повезана с тим што је мајка појела своју постељицу те бактерију пренела детету, пише „Дејли бист“.

Све више жена одлучује се да прогута постељицу након порођаја. Једу је сирову, кувану, умешану у напитак или сушену и стављену у капсуле, како би спречиле или смањиле негативне последице порођаја.

На интернету се могу чак наћи и бројни рецепти и кулинарска упутства за припрему постељице на различите начине. Чин јела постељице након порођаја зове се плацентофагија.

Реч је о поступку у којем мајка поједе постељицу, текућину и ткиво који се породе непосредно након порођаја детета. Постељица је орган који се ствара у трудноћи одмах након зачећа и омогућује детету развој и живот у материци, а делује попут слузаве медузе.

Тренд који је почео у САД све више се шири у Европи, а као разлози за једење постељице наводи се да то често раде животиње, посебно женке паса.

Код већине сисара, мајка прегризе пупчану врпцу и поједе постељицу што додатно утиче на смањење крварења након порођаја, а и на неки начин, у дивљини се тако „скривају докази“ како би се заштитили младунци.

И Том Круз појео постељицу

Међу популарним мајкама које су се одлучиле на ту праксу јесу и неке звезде попут Џенури Џонс, Ким Кардашијан, Кетрине Хигл…

Том Круз, познат као и уврнути сајентолог, није одолео том тренду и иако није мајка, појео је постељицу своје бивше супруге Кете Холмс.

Званична медицина не признаје никакву добробити од те праксе, и саветује да се то не ради због стварне опасности од инфекције, посебно ако се постељица конзумира сирова или свежа.

Спутњик

Поделите:

2 COMMENTS

  1. To će (obavezno) da se „primi“ i među Srbima! Srbima je toliko stalo da budu u nekom „trendu“ da često „izplivaju“ na čelo tog „trenda“ i budu predvodnici! Naročito ako je to „nešto“ nastrano, poročno, degradirajuće, što degradira čoveka, njegovo dostojanstvo, to kod Srba tek postaje „inn“!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here