Муџахедини моторним тестерама одрубљују главе Србима, а Алија Изетбеговић гледа!

Поделите:

 

Алија Изетбеговић је током рата уживо посматрао како његови муџахедини под командом Сакиба Махмуљина држе Србе у заробљеништву и зверски их муче и убијају.

Телевизија Републике Српске објавила је до сада невиђен снимак на којем се види како Алија Изетбеговић постројава муџахедине и поздравља их на арапском језику.

Алија је, наиме, присуствовао постројавању Трећег корпуса Армије БиХ, на чијем је челу био Сакиб Махмуљин. Снимак је начињен након окупације Возуће, а на њему је јасно видљиво како муџахедини држе српске заробљенике из тог места и брутално их муче и убијају.

Сакиб Махмуљин, командант Трећег корпуса Армије БиХ, у рапорту Алији Изетбеговићу додатно је потврдио да су у нападу на Возућу учествовали муџахедини. Он се пред камерама похвалио и да је међу нападачким јединицама његовог корпуса и одред „Ел муџахид“.

– То су Први маневарски батаљон из Зенице, 372. ослободилачка бригада из Тешња, Седма муслиманска, Специјални диверзантски одред, комплетна 329, која је била овде, Трећи маневарски и одред „Ел муџахид“ – навео је Махмуљин одговарајући Изетбеговићу на питање о којим јединицама се ради.
На снимку, командант муџахедина Изетбеговића и Махмуљина информише о томе да су заробили српског борца, то јест четника, како га назива. Ни један ни други нису упозорили муџахедине на то како треба поступати са заробљеницима. Прешли су на тему досељавања Сребреничана у Возућу.

Такође се јасно види изостанак реакције на писмено објашњење да су муџахедини од војне полиције отели 60 српских заробљеника у Гостовићу.
Миленко Лазић, чији је отац ритуално убијен, за РТРС каже:

– Сва моја сазнања су да је убијен и сахрањен у тој гробници. Сви знају да су убијани зверски, одсецањем главе секиром и моторном тестером – наводи Лазић.

Kако су заробљеници убијани, препричавале су и три жене које су пале у руке муџахединима. У њиховом кампу била је и сестра Душка Глигорића.

– Иако су те жене имале повез преко очију и везане руке, чуле су како наши зову у помоћ, како су их убијали и одсецали им главе – каже Глигорић.

АЛО

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here