Муљажа бившег заштитника грађана: Клепио државу да части жену!

Поделите:

Јанковићева жена пазарила џип упола цене! Некадашњи омбудсман и лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић без имало блама је у марту 2011. године на име кабинета заштитиника грађана купио нов луксузни џип „субару форестер” за око 30.000 евра и тиме омогућио супрузи Славици невероватан попуст!

Наиме, његова супруга је само неколико месеци након Јанковићевог шопинга купила из исте ауто-куће такође нови џип, исти модел, али са дизел-мотором – много јефтиније него што му је стварна цена, односно за 18.000 евра.

– Не тако далеке 2011. године заштитник грађана, кога је, наводно, држава прогањала, решио је да купи аутомобил у службене сврхе, и то ни мање ни више него од једног од најпознатијих београдских заступника најпознатијих и најлуксузнијих аутомобила и џипова – ауто-куће „Ћурчић”, џип „субару форестер”, бензинац. Занимљиво је да у септембру исте године његова супруга Славица Јанковић код исте ауто-куће купује исту марку возила, „субару форестер”, али купује дизел, који је, по правилу, неколико хиљада евра скупљи од бензинца. Да ствар буде још интересантнија, она купује нов џип за само 2.000.000 динара! То је био џип који се користио за пробе и кратке вожње, који није могао имати више од стотинак пређених километара – прича наш извор.

Сину „хонда” за пунолетство

Јанковић је 2014. године свом сину, који је тада напунио 18 година, купио спортску „хонду“ од 20.000 евра у фирми једног познатог тајкуна. Међутим, после неколико месеци донет је закон по којем се возачима почетницима забрањује да возе аутомобил који има преко 1.500 кубика, па је Јанковић одлучио да аутомобил врати у радњу, да сину да један од својих аутомобила, а новац је у пуном износу добио назад.

Јанковић је док је био омбудсман издао наредбу да се комплет ауто-опрема за цео возни парк канцеларије заштитника, од слушалица за блутут, до уља, брисача, течности за стакла, сијалица, морају набављати искључиво од „Kилер ауто-сервиса“.

– А власник ове куће, односно наследник од власника-родитеља, која, иначе, послује од 1981. године, супруг је рођене сестре Александра Родића, Наталије Родић Цветковић. И тако смо добили затворен круг: новац који би кабинет заштитника грађана уплаћивао на рачун „Kилер ауто-сервиса“ за непостојеће поправке и крајње непотребне набавке ауто-опреме касније је преусмераван за плаћање рекламног огласа у „Kуриру“ или неком другом издању „Адриа медија групе“! Тако се овај сервис рекламирао у њиховим издањима.

„Службени” лов

„Ало!“ је већ писао и како је Јанковић службеним возилом и са специјалном ознаком због које полиција није могла никада да га заустави ишао у лов! Некадашњи директор полиције Милорад Вељовић лично је омогућио Саши Јанковићу да на чак три аутомобила има регистрације са специјалном ознаком, захваљујући којима никад нико нигде није смео да га заустави и помоћу којих је увек имао приоритет пролаза и друге погодности, открива „Ало!“. Kако сазнајемо, такве регистрације, са специјалном напоменом (у које смо имали увид), Јанковић је имао за „субару”, „ладу ниву”, „ауди а6” (сва три службена). Он је, како каже наш поуздани извор, „ладом нивом” годинама одлазио у лов.

 

 

Ало

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here