На државним јаслама: Даница прима инвалидску пензију!

Поделите:

„Неко је инвалид за нешто, а очигледно способан за нешто друго. Она је функционер у НИС-у већ годинама!”, каже Бранко Радун

Веровали или не, Даница Драшковић, супруга лидера СПО Вука Драшковића, и данас је у инвалидској пензији, сазнаје „Ало!”.

Kако наш извор наводи, она је у ту пензију отишла 17. маја давне 1990. године и још није „изашла” из ње, односно није отишла у старосну, како су то објавили медији прошле године.

– Према последњем извештају ПИО фонда, њена инвалидска пензија износи 43.400 динара! Уколико се узме у обзир да је она у инвалидској већ 27 година, испада да су јој исплаћене 324 инвалиднине. Чак и да су биле и упола мање од ове последње, реч је о великом новцу. Инвалидска пензија Вукове супруге изазива велику пажњу јавности већ годинама. Својевремено је још и Весна Пешић, тадашњи посланик у Скупштини Србије, подгрејала тему о инвалиднини Данице Драшковић изјавивши „да је Драшковићева већ 30 година у инвалидској пензији, а и дан-данас може коњу реп да ишчупа”. Уколико се узме у обзир да многи стварно болесни људи не могу да остваре инвалидске пензије без километарске документације, овај случај је више него дискутабилан – наводи он.

Према његовим речима, надлежни су још пре три године најавили да ће све сумњиве инвалидске пензије бити преиспитане.

– Објављено је да је Дана у међувремену престала да прима инвалиднину и сада добија старосну пензију. Александар Вулин, тадашњи министар за рад и социјалну политику, потврдио то је, рекавши да Драшковићева више није инвалидски, него старосни пензионер, а такви нису предмет ревизије у ПИО фонду – подсећа наш извор.

Све је могуће!

Бранко Радун, политички аналитичар, коментаришући најпознатији „пензиони случај”, каже за „Ало!” да је то доказ да је све могуће.

– Неко је инвалид за нешто, а очигледно способан за нешто друго. Она је функционер у НИС-у већ годинама! Не знамо по којем основу је она отишла у инвалидску пензију. Знамо да је било много манипаулација када је реч о тим пензијама. Није она усамљен случај. Требало би да се та „зона” рашчисти мало, јер оптерећују пензиони фонд – казао је он.

С друге стране, Даница Драшковић није хтела да коментарше ни на једну тему за наш лист.

– Немојте ме питати ништа да коментаришем – рекла нам је Дана.

Након нашег инсистирање да морамо да проверимо информације до којих смо дошли, она је прекинула везу.

У ПИО фонду кажу за „Ало!” да они не могу да коментаришу ниједног корисника било које врсте пензије.

– Личне податке о нашим корисницима Фонд не може да саопштава трећим лицима, а забрањује му Закон о ПИО и Закон о заштити података о личности – било је све што смо добили из Фонда.

Драшковићева је, према писању медија, од 2009. године именовањем Владе члан Управног одбора НИС-а. Она је у том послу правила годину дана паузу, али се јула 2014. поново вратила у НИС.

 

 

Aло

Поделите:

2 Коментари

  1. Mikelic, inace prepredeno brozovo zlo, mikada to nije radio sa zdatim srpkinjama; njegova omiljena hrana bile su samo djevojke i samo srpkinje, sto mladje, to obaveznije njegove, inace pisla im u Petrinji nema… Hrvatice, obziran spram svoga polozaja, ni u snu mu nisu dolazile…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here