Најмање 7 убијених и 48 рањених у нападима у ЛОНДОНУ! Расте број жртава терористичког масакра! (Видео)

Поделите:

Британска полиција је данас саопштила да је најмање седам људи убијено синоћ у нападу на Лондонском мосту, који су извеле три особе убијене потом у обрачуну са полицајцима, преноси Ројтерс.


Наведено је да су нападачи улетели возилом међу пешаке на мосту, а потом ножевима напали људе на подручју пијаце Бороу. Према наводима лондонске Хитне службе, више од 30 рањених је примљено у пет болница широм британске престонице, а лакше повређенима је помоћ пружена на лицу места.

– Наоружани полицајци су веома брзо и храбро реаговали и сукобили се са тројицом осумњичених мушкараца који су упуцани и убијени на пијаци Бороу. На жалост, поред тога је преминуло још шест људи – казао је шеф британских антитерористичких јединица Марк Роули.

Он је навео да су „полицајци упуцали осумњичене осам минута након првог примљеног позива (за помоћ)“, као и да су „осумњичени носили нешто налик на прслуке с експлозивом за које се касниеј испоставило да су лажни“.

Власти су путем Твитера објавиле да су током ноћи три лондонске болнице биле блокиране како би „пацијенти, родбина (рањених) и особље били безедни“.

Лодонска полиција саопштила је да су инциденти на Лондонском мосту и пијаци Бороу проглашени за терористичке нападе, док трећи инцидент који се догодио у делу града Воксхол са њима није повезан, преноси Ројтерс.


Полиција наводи да је у трећем инциденту реч о убадању ножем, али се не доводи у везу са тероризмом.

Они су инцидент на Лондонском мосту, као и убадање ножем које се догодило на пијаци која је позната по ноћном животу, прогласили за тероризам.
BBC наводи да су присталице Исламске државе поздравиле ноћашње инциденте на друштвеним мрежама, али још нико није преузео одговорност за нападе.

Информер

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here