Нама није интерес јака БиХ, већ јака РС

Поделите:

Ако икада будем радио у заједничким институцијама Босне и Херцеговине, мој примарни циљ биће јака Република Српска

Бањалука – Србија у најзначајнијем обиму доприноси стабилизацији региона, кроз проактивну политику сарадње. И та политика стабилности региона, коју промовише председник Србије Александар Вучић, за нас јесте апсолутно разумљива.

Уосталом, уколико то не буде радила Србија – то у овом региону и нема ко да ради, рекао је у интервјуу за „Политику” Милорад Додик, председник Републике Српске. На питање како услед компликованих односа Срба и Бошњака Бањалука гледа на Вучићеву очекивану посету Сарајеву, Додик каже да Србија у реализацији стабилизацијске политике на дневни ред незаобилазно поставља и саму БиХ.

„Србија, наравно, мора да гаји добре односе и са Сарајевом. БиХ је незаобилазна у регионалним политикама Србије. И ми то разумемо”, каже Додик. Председник РС рекао је и да нико не оспорава чињеницу да је БиХ међународно призната држава, али Београду сугерише и важност разумевања стварности БиХ:

„Нама је важно да Србија разуме, а мислим да се то одлично разуме, а посебно то добро разуме председник Вучић, да БиХ као сложена заједница може да има став само под условом да он укључује сагласност сва три народа”, рекао је Додик, који данас са премијерком РС Жељком Цвијановић у Београду разговара са Вучићем и премијерком Србије Аном Брнабић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here