„Не објашњавајте расистима да смо Америку украли од Индијанаца“

Поделите:

Тина Феј, комичарка која редовно наступа у викенд програму „Сатурдаy Нигхт Ливе“, изазвала је опречне реакције након што је у последњој епизоди изнела своју стратегију закључивања расправа са неонацистима.

„Знам да су многи од нас нервозни и питамо се шта можемо да урадимо“, каже Феј. „Ја апелујем да ове суботе, уместо да учествујемо у такмичењу у вриштању и насиљу, нађемо неку локалну радњу, можда пекару коју држе Јевреји или Афроамериканци, поручите колач са америчком заставом и поједите га“.

Kада ју је водитељ програма Kолин Џоуст упитао како то може било коме бити од помоћи, Феј је рекла: „Kад видите гомилу белих дечака у поло мајицама како вриште о томе да треба да врате своју земљу и пожелите да им одговорите: ‘То није наша земља. Украли смо је од староседелаца Индијанаца, које гађамо гуменим мецима када мирно протестују код Стендинг Рока, а вас, голобраде кретене пуштамо да марширате улицама са полуаутоматским оружјем’, када пожелите то да им кажете… немојте то урлати Kлану, Kолине, урлајте на колач“, рекла је Феј.

Иако су неки похвалили њену стратегију, велики број корисника Твитера критиковао је њену „расну неосетљивост“.

 

 

Вашингтонпост

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here