Небојша Медојевић: Из крша беже на поља марихуане

Поделите:

Тражећи посао, чак 5.000 грађана напустиће Црнју Гору, прогнозира Алтернатива. Небојша Медојевић: Људи одлазе да раде илегално на плантажама САД

ЧАК 5.000 људи напустиће Црну Гору до краја године у потрази за послом, а највећи број њих неће се вратити у завичај. Ово су прогнозе политичке партије Алтернатива Црна Гора, а главни разлог егзодуса је економска криза, лош стандард, незапосленост и бесперспективност.

– Неколико стотина магистара и десетине доктора наука не могу да нађу посао у Црној Гори јер се производња гаси, а чим нема производње, нема ни потребе за стручним људима. Све мање ће се тражити људи са дипломама, а све више необучена и неквалификована радна снага. У Црној Гори има око 100.000 незапослених од чега је више од 30.000 високообразовано – поручују из Алтернативе.

Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта, позвао је Стејт департмент, високог америчког званичника Хојта Јиа и потпредседника САД Мајка Пенса, да му саопште да ли је „робовски рад на црно на плантажама марихуане перспектива за грађане Црне Горе награда за послушност власти у Подгорици и нови вид билатералних односа двеју земаља“.

– Упозоравам црногорску јавност о новом „бизнису“ актуелног режима који нашим људима као перспективу нуди рад на плантажама марихуане у Калифорнији! Ово је „економија“ новог медитеранског тигра, лидера у евроатланским интеграцијама. Ово је перспектива за нашу омладину под влашћу нарко-режима браће Ђукановић. Ово је систем масовне националне мизерије, пропасти и уништења који не жели да мења остатак опозиције и међународна заједница – саопштио је Медојевић.

Он преноси причу која му је, како каже, „преврнула свест“.

– Јутрос сам информисан од једне очајне мајке да је њена кћерка, иначе самохрана мајка, коју је муж напустио због коцкарских дугова, а које она мора да враћа, отишла организовано у Калифорнију да бере марихуану на плантажама и у пластеницима – објашњава Медојевић. – Након провере ове информације, од мојих извора из Агенције за националну безбедност (АНБ), добио сам одговор да се ради о добро организованом „послу“ иза којег стоје криминални кланови блиски режиму и АНБ! Већ више година на стотине очајних људи из Црне Горе иду организовано илегално у САД да беру марихуану на плантажама и по пластеницима где раде у робовским условима који угрожавају њихово здравље и живот.

У Демократској партији социјалиста не желе да коментаришу ове наводе, поручујући да су оне у низу „оркестрираних напада губитничке опозиције“.

НИСМО СЕ ЗА ОВО БОРИЛИ

МЕДОЈЕВИЋ закључује, „ако је ово ‘грађанска и прогресивна Црна Гора’ за коју се залаже премијер Душко Марковић и остатак ‘грађанске опозиције’, онда они морају да имају проблем са ДФ“.

– Ја сам Црногорац, суверениста од 1990. Ово није држава за коју сам се борио и зато наша борба за слободну, суверену, достојанствену Црну Гору, данас има још већи смисао – поручује Медојевић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here