Недимовић: Заражених јаја нема на српском тржишту

Поделите:

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да на српском тржишту нема јаја заражених инсектицидом фипронилом, да је све под контролом и да грађани треба да буду спокојни. Наша ветеринарска инспекција то апсолутно контролише и таквих пошиљки није било, рекао је Недимовић за РТС и додао да није било ни продуката који би могли да садрже та јаја.

„Постоји систем у који смо и ми укључени, у којем се контролише ток свих роба животињског порекла. Означено је да је 11 земаља угрожено, ми нисмо у томе”, навео је министар. Недимовић каже да су биле две пошиљке у јануару и у јуну из Холадије, али не од спорног произвођача, као и да је била реч о производима која садрже јаја.

Он наводи да је реч о великој афери у ЕУ, али и да то није први пут да се такве ствари дешавају. Контаминирана јаја су пронађена у најмање 11 земаља ЕУ откако је 1. августа у јавност процурила та афера, а милиони јаја и производа на бази јаја повучени су минулих дана са полица супермаркета широм Европе.

Данска је најновија од бројних земаља пријавила да је погођена овом афером, наводећи да је тамо продато 20 тона загађених јаја увезених од белгијских добављача, преноси АФП. (Танјуг)

Политика

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here