Немачки научници: Наше откриће промениће људску историју

Поделите:

Немачки палеонтолози су, просејавајући шљунак и песак на месту некадашњег корита Рајне близу града Епелсхајма, открили 9,7 милиона година старе фосилизоване зубе, што би, по њиховом мишљењу, могло да измени историју човечанства какву знамо.

Фосили зуба слични су онима које су припадале aустралопитекусу фаренсису, тачније 3,2 милиона старом костуру женског примата који се повезује с људима, названом Луси, који је 1974. пронашао палеонтолог Доналд Јохансон у научној експедицији на Хадару у северној Етиопији.

Истраживања објављена на фосилним остацима Луси показала су да се њена врста већ навелико кретала усправно, на две ноге, да је имала врло развијено тело, али тамо где се очекивао највећи напредак, није га било. Наиме, Луси је имала изразито малу главу, што значи да се ни лобања ни мозак нису значајније развили.

Међутим, фосили зуба откривени у Епелсхајму не подсећају ни на коју другу врсту откривену у Европи или Азији.

Научници су наводно били толико узбуђени и збуњени открићем да су се суздржали од било какве објаве последњих годину дана, пише „Дојче веле“.

„Очигледно је реч о зубима мајмуна. Врло су слични зубима и костима откривеним у Африци, који су око четири до пет милиона година млађи од фосила откривених у Епелсхајму. Поналазак је за нас изузетна срећа, али и велика мистерија“, рекао је директор Природњачког музеја у Мајнцу, Херберт Луц.

На конференцији за новинаре на којој је објављена информација, градоначелник Мајнца рекао је да не жели да превише драматизује, али да сматра да би откриће немачких палеонтолога могло да утиче на измене у досад познатим подацима о историји човечанства.

Локални археолог Аксел фон Берг изјавио је да, упркос бројним фосилним доказима о постојању великих мајмуна у целој Европи пре више милиона година, нема потврђених случајева проналаска фосила хоминина, племена породице хоминине која обухвата само врсте човека (хомо), шимпанзе (пан) и њихове изумрле претке. Чланови тог трибуса зову се хоминини.

С обзиром на то да је анализа фосила тек почела, пред научницима је „прави посао“ који ће омогућити потпуно откриће мистерије, казао је др Луц.

Научници се слажу да су се модерни људски преци развили у источној Африци негде пре 400.000. и 200.000 година, након чега су се, пре 70.000 година, раширили свуда по свету.

Фосили зуба пронађених у Немачкој биће изложени у Природњачком музеју у Мајнцу.

Поделите:

1 COMMENT

 1. kakva gomila spekulacija,izmišljotina i nagađanja…..
  ljudska vrsta postoji u univerzumu od njegovog nastanka….
  dakle od početka vremena milijardama godina u nazad zajedno sa svojim tvorcima vrstom koja je premestila i genetski nastanila sve pogodne planete za razvoj života….
  naši tvorci putuju kroz vreme zajedno sa nama i upravljajići nama upravljaju celom kreacijom živog sveta…..
  Posmatrati izolovano čoveka kao produkt sopstvene geneze je čista glupost jer čovek postoji samo kao gradivni element prirode a ne kao neko ko upravlja njom..
  U davnoj istoriji ljudska vrsta je na okolnim planetama imala svoje baze i tehnologiju sa kojom je vodila višemilenijumski rat kad su naši preci saznali za svoje vanzemaljsko poreklo međutim u tim borbama su poraženi od gospodara univerzuma i proterani u sunčev sistem…..
  Ovde smo po kazni zadnji nekoliko stotina miliona godina i daleko zaostali da bi imali bilo kakvu svest o onome što je ljudska vrsta nekad bila u međugalaktičkoj zajednici..
  Praktično mi smo spali na niži nivo bića sa manjom svesti i znanjem nego što smo to u istoriji bili jer smo se pobunili protiv svojih tvoraca poveli rat protiv njih i sad se ponovo osvešćujemo nalazeći tragove kazni kojima smo degradirani do bića humanoidni predaka……
  To su sve izgnanici iz viših svetova koji su bačeni ovde potpuno podivljali i raširili se po svetu da kaznom evolucionih procesa okajavaju svoju pobunu….
  mi smo samo tvorevina kojom se upravlja a nekad smo bili u rangu sa tvorcima ,zato smo zbog toga i kažnjeni jer smo dotakli izvor života kao oni koji ga mute a ne pročišćavaju….
  nižerangirana vrsta otpalih robova koja se pobinila protiv Boga koja svoju grešku ne može da prepozna jer je ne vidi..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here