Немци „закопавају“ Грке: Враћамо вам све мигранте!

Поделите:

Немачка ће почети да враћа у Грчку новопристигле тражиоце азила, потврдио је грчки министар за миграције Јанис Музалас.

Како се наводи, тиме престаје да важи петогодишња обустава њихових депортација због лоших услова у грчким прихватним центрима.

Музалас је за телевизијску станицу АРД рекао да су грчке власти примиле 392 захтева и одобриле повратак „мањег броја“ тражилаца азила из Немачке и других земаља ЕУ.

– Било је притисака из неколико земаља ЕУ (на Грчку) да прихвати враћања тражилаца азила. Разумем да владе ЕУ желе да покажу неке резултате својим бирачима – рекао је Музалас, преноси Катимерини.

Немачка је зауставила депортације миграната у Грчку након одлуке Уставног суда 2011. године. Ипак, према Даблинским промисима, захтев за азилом разматра се у првој земљи ЕУ у коју је мигрант ушао, а у случају да је отпутовао у неку другу чланицу ЕУ, он мора бити враћен у прву земљу уласка.

Од 2015. године, Немачка је примила више од 800.000 миграната. Предвиђено је да се у Грчку врате само мигранти који су стигли у Немачку од средине марта 2017. године.

Вести онлине

Поделите:

1 COMMENT

  1. Слабији увек крив! Сигурно да Грци нису од своје воље и памети пропустили милионе миграната, него су добили налог, а неки свакако и паре. И шта сад – ако су паметни, они ће да сатерају мигранте у море, па нек Турска решава даље?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here