Ненад Узелац: За све на Балкану, Срби су геноцидан народ?!

Поделите:

Када погледате коментаре на било коју вест о српском националном питању или односима са другим народима у региону видећете невероватне коментаре других страна у којима се Срби као народ карактеришу као „реметилачки фактор“, геноцидни народ, народ са којим се не може живети, који започиње ратове, мрзи све друге, бави се само како другим да начини штету и уништи их. Просто, количина мржње, предрасуда и глупости које се могу видети и прочитати је невероватна.

Једна од тих предрасуда јесте да су Срби геноцидан народ.
У Хрватској највећи српски град – Книн -, празан је од Срба данас, а био је главни град Републике Српске Крајине. У Босни и Херцеговини највећи српски град било је Сарајево са преко 157 000 Срба по попису из 1991. године, а данас их има око 1300. На Косову у Приштини данас готово да нема Срба, њих око четрдесетак који живе изоловано. На самом Косову 1455. године било је 98% Срба, а 1991. само 11% Срба. У Хрватској је по попису из 1991. било до 600 000, а данас има око 180 000 Срба. Ако коза лаже, рог не лаже.

За све на Балкану Срби немају право ни на своју државност ни државу.
Иако су Карл Маркс говорили да су Срби једини државотворан народ на Балкану као једини историјски народ Балкана који може да носи једно велико уједињење, ипак, данас се Србима од наше југословенске „браће“ то све негира. Од своје хиљадугодишње историје Хрвати су преко 800 година били део других држава, да би их Срби ослободили 1918. и дали им државу коју су они искористили по Крлежнијој да је Југославија тек прелазно стање за хрватску државност. Да нису Срби били великодушни 1918. данас би Хрватска била део око Загреба. Словенци до Првог светског рата нису имали државу, али како је Кардељ говорио „добили смо златну кобилу, вратићемо им рагу“. И тако је било. Муслимани у БиХ добили државу уз помоћ Аусотругарске, па Немачке, на крају савеза САД и исламског света. Монтенегрини (не прави Црногорци) се данас труде да наставе традиције усташа, те су и за њих Срби најгори народ, али и данашња Црна Гора настала је дозволом НАТО-а. Албанија настала као протекторат великих сила почетком 20. века. Тзв. Косово настало као протекторат НАТО.

Једино су Срби на Балкану своју државност плаћали својом крвљу и борбама за ослобођење у исто време ослобађајући Словенце, Хрвате, Муслимане и Македонце од непријатеља. И данас су Срби ти који су геноцидни и који не заслужују државу.
Али, то је цена због које ћемо опстати.

Ненад Узелац

Извор: Фејсбук

Поделите:

1 COMMENT

  1. „Jedino su Srbi na Balkanu svoju državnost plaćali svojom krvlju i borbama za oslobođenje u isto vreme oslobađajući Slovence, Hrvate, Muslimane i Makedonce od neprijatelja. I danas su Srbi ti koji su genocidni i koji ne zaslužuju državu. Ali, to je cena zbog koje ćemo opstati.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Koja šuplja konstatacija. Naime, za oslobođenje hvala s nagradom, a za sranja u zadnjem ratu,
    najveća moguća kazna, jer ste pokazali pravu genocidnost. Dva različita perioda ne mogu se spojiti i jedan drugog anulurati. Što vrijedi ako sam volio, grlio i bio dobar s ženom, a nakon 20 godina je ubio, pa se branim ~ „volio sam je i grlio, zato valjda ne mogu biti ubojica (po vama).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here