Ненад Узелац: Зашто Српска Листа подржава Харадинаја

Поделите:

СРПСКА ЛИСТА ЋЕ ПОДРЖАТИ ХАРАДИНАЈА
У четвртак ће бити конститутивна седница Скупштине тзв. Косова на којој ће присуствовати и 9 посланика Српске листе који ће подржати кандидата коалиције окупљене око Рамуша Харадинаја. Тако су изјавили представници Српске листе.

Е сада мене занима шта је сврха ове колаборације? Знам много ствари у којем стању нам је држава и у којем стању су Срби на Косову. Са друге стране, нисам на врху државе да знам потпуну ситуацију нити живим на Косову да поводом оваквих колаборационистичких одлука ширим популизам и сензационализам из Београда, што је део политичке културе великог дела патриотског покрета (а то ми се мало смучило), јер сам врло свестан да „руски цар“ неће доћи да нас спаси како многи маштају.

Волео бих да ми неко из Српске листе то објасни једном. Да ли смо спремни све црвене линије на Косову прећи па и подршку Харадинају да би народ опстао доле? Да ли је цена бољи живот Срба? Мање тензија од стране Албанаца? Уцена Албанаца могућношћу да се увек откаже подршка? Спречавање војске Косова? Куповина времена?Да ли је ово нека врста косовског З-4? Они нама отму територију, ми ту живимо, не могу нас избаце, а онда ми прихватимо колаборацију са Хрватима да нас не би очистили? Вучић често користи у својим говорима израз „ароганција“ како би описао нека пређашња времена; на шта циља тешко је знати, али у то се уклапа прича око З-4 где су крајишке вође својом ароганцијом довеле до онога што се десило. Да ли ту ароганцију не примењујемо на Косову па смо спремни на овакве колаборације? Да ли нам ово омогућава да спречимо уцене за признањем и УН? Зашто Српска листа не пусти поново да Косово иде на изборе и таман купимо себи још времена?

Имамо кроз историју примере колаборације са циљем да се народ сачува и опстане, али, шта може бити сврха колаборације са Харадинајем?

Неке црвене линије морају постојати.

Ненад Узелац

Фејсбук

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here