Неред који остављате открива ваше психичке проблеме

Поделите:

Неуредност и хаос који остављате за собом носи и скривено значење. У зависности од тога где сте неред направили, можете да сазнате шта вас мучи и како можете да исправите ствари.

Орман: Мучи вас носталгија
Неуредан орман показује да и даље фантазирате о временима када те били млађи, мршавији, срећнији… Можда вас старе хаљине које чувате иако их не носите, подсећају на време када сте се осећали као да можете све. Не желите да их се решите јер не желите да изгубите тај осећај који вас асоцира на неке боље дане. Фармерке које више не можете да закопчате можда вас подсећају на дане забаве и излазака, па их чувате иако знате да то нема смисла. Да бисте живели пуним плућима у садашњости, морате да пустите прошлост да остане у прошлости и да усмерите мисли на будућност и како да искористите сваки дан најбоље могуће. Шта да урадите: Уложите мало труда и прегледајте ствари у орману. Све што нисте носили више од шест месеци прегледајте и запитајте се зашто то чувате. Потом за оно што знате да више нећете носити, једноставно некоме поклоните. Много лепше ћете се осећати.

Сто: Склони сте одуговлачењу

Хрпе папира и рачуна на столу, као и других ствари, могу да буду изговор за избегавање тога да се покренете и кренете даље. Сваки пут када занемарите те неуредне гомиле, ви заправо избегавате да се суочите са проблемима или одуговлачите са покретањем новог пројекта. Али, одуговлачење само ствара притисак јер неке ствари у животу не можете да избегнете и зато је боље да се суочите са њима одмах и решите их. Шта да урадите: Разврстајте пошту чим је добијете, а оно што је за смеће одмах тамо и баците. Папире који вам не требају не држите нагомилане на столу. То ће вам донети олакшање.

Аутомобил: Не постављате границе

Што је више нереда у аутомобилу, то је мање места у њему за вас. Ова врста нереда открива да не постављате границе, односно допуштате да се ствари и људи уселе у свако подручје вашег живота, па и тамо где не припадају. Неред у аутомобилу је често први знак да се осећате преоптерећено. То би требало да буде ваш лични простор, а не одлагалиште свега и свачега. То може и да показује како покушавате да се одупрете потреби да понекад ризикујете. Шта да урадите: Запамтите, не морате увек да кажете „да“ када вас неко замоли за неку услугу. Морате да научите да понекад кажете и „не“ – то је кључно за вашу срећу. Осим тога, боравак у уредном аутомобилу биће мање стресан.

Гаража: Избегавање суочавања

Одлагање недовршених пројеката у гаражи само показује да вам недостаје менталне енергије за суочавање са тешким задацима, па их радије избегавате. Чини вам се да ако нешто склоните и то не видите, да то и не постоји. Временом гомила у гаражи само расте, и кад-тад ћете морати да се суочите са тим. Неред само исцрпљује енергију из човека, као и помисао на ствари које треба обавити, а још стоје са стране. Шта да урадите: Узмите тајмер и наместите га на 25 минута, па крените да распремате неред у гаражи. Kада то време прође, узмите паузу од пет минута. После четири круга наградите се дужом паузом. Баците оно шта је за бацање и лепо сложите оно шта вам је потребно.

Таван: Осећате кривицу
Чувате свакакве ситнице на тавану, породичне нежељене поклоне и ствари од предака, честитке итд, а заправо желите да их се решите. Међутим, сама помисао да нешто од тога баците у вама изазива осећај као да издајете вољену особу и осећате кривицу, а то временом само постаје тежак и неугодан емоционални терет. Запамтите, они које сте волели, а можда више нису са вама, не би волели да се осећате лоше због ствари које вас ионако не веселе већ скупљају прашину на тавану. Шта да урадите: Ако имате неке ствари на тавану које вас развеселе када их видите, свакако их сачувајте. Међутим, решите се свега осталог што стоји тамо без потребе. Боља идеја је да их можда некоме поклоните, некоме коме ће нека ствар представљати весеље.

 

 

24сата.хр

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here