Невена Јекић и њена деца избачени из куће: Упали су јутрос у 7, на киши смо, однели су нам чак и пса

Поделите:

– Упали су јутрос у седам. Избацили су нас. Не знам шта ћу! Пада киша, ми смо напољу, киснемо, испред куће смо. Нека нам неко помогне, молим вас – кроз сузе и јецаје прича Невена, чији муж Александар је ухапшен „због пружања пасивног отпора“
Велика драма Невене Јекић и њено двоје деце у Голубинцима. Јутрос, у 7 сати, кад то нико није очекивао, на вратима су се појавили извршитељи и на силу их избацили из породичне куће!
Невена и деца, син од 4 и ћерка од 12 година, у сузама су посматрали како извршитељи у велики бели камион уносе све што имају у животу, па чак и њиховог пса.

Невенин супруг Александар ухапшен јер је, како је то формулисано „пружио пасиван отпор“!

Александар је само стајао поред Невене, каже она, и није хтео да се помери. Зато су га ухапсили.
Они су упали у кућу и почели да износе намештај у камионе које су довезли. Испред су и јаке снаге полиције, која надгледа исељење.

Бранко Улемек, који је иселио Невену из куће, дошао са својим приватним камионом да купи ствари из куће, а по вреће за ствари је отишао приватним аутомобилом судског извршитеља, сазнаје Еспресо!

– Упали су јутрос у седам. Избацили су нас. Не знам шта ћу! Пада киша, ми смо напољу, киснемо, испред куће смо. Нека нам неко помогне, молим вас – кроз сузе и јецаје прича Невена, тако да је једва разумемо, док јој извршитељи из куће износе све што има у животу.

За разлику од претходних пар пута, када су се грађани Голубинаца и Србије окупили и одбранили Јекиће, сада су извршитељи упали потпуно неочекивано, па није било никог да заштити мајку и њену децу.
Драма Јекића почела је када је суд одлучио да ће Невена својом имовином морати да плати новац који је Бранку Улемеку наводно остао дужан њен отац. Проблем је што је суд донео ову одлуку, а за наводни дуг не постоји ниједан једини папирни доказ.
Исељење је већ покушано 13. јула ове године, па затим 30. августа, а тада је полиција дошла и припадници МУП су претресли целу кућу, „да виде имају ли станари неко оружје“. Том приликом је испретурана цела кућа.Ипак, оба пута је, због протеста великог броја људи који су се окупили да бране Јекиће, исељење одложено.
Иначе, један од оних који су редовно долазили да штите Јекниће је Михајло Улемек, рођени брат Бранка Улемека, који сматра да је у овом случају учињена велика неправда.

Миле Улемек, брат Бранка Улемека, дао је изјаву за Еспресо у којој подржава Јекиће:

– Коментара нема, чист безобразлук од стране Бранка, јер је сачекао да им отац умре, и ја одговорно тврдим да покојни Васа никад није узео новац од њега. Он је лош човек, ово је и безобразлук суда који је стао на његову страну. Срамота је доћи и избацити жену с малолетном децом у 7 ујутру по киши. Бранко је ђубре од човека иако ми је брат. Ово се десава само у земљи Србији ако се ово уопште може назвати државом.

Поделите:

6 COMMENTS

  1. Drzavo gde si sad da zastitis svoje gradjane.Velike snage policije? To nisu policajci nego PI.KE!!! Ovo je jos jedna velika sramota za drzavu.Gde su sad onu koji su zaduzeni za prava gradjana Srbije? Da li ce jos jednom okrenuti glavu i gledati na ovo kao da se nista nije desilo i da li ce neko odgovarati za ovo??

    • POSTO SI JAK, MUSKARCINA SI, IMAD ZASTITU JEBENOG SUDA I JOS JEBENIJE POLICIJE E JA TI OBECAVAM DA CES USKORO MOLITI OVU PORODICU DA TI OPROSTE OVO STO SI IM URADIO. I ONI CR TI OPROSTITI ALI CES TI BITI UBIJEN KAO PSETO DA VIDIS I TI I SVI KAKO TO IZGLEDA KAD SE NEKOME HOCE DA NESTO URADI ETO SAMO ZATO STO MI AE TAKO HOCE!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here