Николић: Напуштам СНС ако приме у локалну власт Стевановића

Поделите:

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изјавио је да би истог дана напустио Српску напредну странку, уколико би СНС одобрила да у локалну власт уђе партија бившег градоначелника Верољуба Стевановића.

„Не бих могао да дозволим да са оним који је упропастио Крагујевац радим исту његову причу или да идем за њим и поново крпим његове рупе“, рекао је Николић гостујући на телевизији Крагујевац.

Он је додао да већ месец дана слуша о повратку свог претходника Верољуба Стевановћа на власт у Крагујевцу и навео да због тога неки пут буде љут, а неки пут му га је жао.
„Он или прави грађане Крагујевца дементнима и сенилнима или је он такав, ја не знам о чему се у овом тренутку ради. Ја му не дозвољавам да то чини од грађана и због тога јесам љут на њега. Као да су грађани Крагујевца заборавили како је био када је он био градоначелник, као да не знају запослени у јавном сектору да су плате касниле 12, седам или пет месеци, као да не знају колико је смећа било на улицама“, рекао је Николић.

Он је оценио да је Стевановић заборавио да је због његовог лошег вођења града дошло до промене власти у Крагујевцу и кога је подржавао на последњим изборима, Вука Јеремића или Сашу Јанковића.

„Он се сада нуди Александру Вучићу о коме је до јуче причао да је диктатор, да ће да га сруши с власти социјални бунт у року од шест месеци и да ће он да води тај бунт. Можда је све то заборавио“, рекао је Николић.

Николић је рекао да већ месец дана слуша Стевановића како моли Вучића да га прими и врати на власт у Крагујевцу, као да Вучић не зна шта је Стевановћ направио од Крагујевца и као да СНС није озбиљна организација која води рачуна о својим градоначелницима и сама решава проблем ако неко не води посао како треба.

„Верољуб Стевановић сваки пут када има проблем унутар своје странке и одборничка група почне да му се расипа што се догађало у више наврата, мора да измисли да ће да уђе у власт или да ја идем у Португал, Кину или за председника Скупштине Србије иако нисам ни посланик“, рекао је Николић.

Он је додао да Стевановића новинари који пишу вести из Крагујевца „прате у томе“ зато што им је у претходном периоду позапошљавао породице, и да се окупљају у локалној кафани (Стара Србија) и гледају како да „опањкају“ актуелног градоначелника.

„То им неће поћи за руком зато што ми озбиљно и добро радимо свој посао, а Влада Србије и Алекандар Вучић нам у томе помажу“, рекао је Николић.

Он је рекао да је можда време да неко Стевановићу каже да му је време за политичку пензију, да буде свестан тога и ради оно што раде људи у том добу.

Николић је оценио да не верује да ће у Крагујевцу бити политичких трзавица и проблема, и да не очекује да ће да се појави нова политичка структура која може да угрози владајућу којој се, како је оценио, не може ништа замерити у функционисању града „од социјале до спорта“.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here