Николић: Не занима ме ко ће бити нови премијер, већ као и све грађане да ли ће влада бити успешна или не

Поделите:

„Веровали ви то или не, тежак терет скинуо са својих леђа. Не размишљам ко ће да буде нови премијер већ као и сваки други грађанин једино о томе да ли ће та влада бити успешна или не. Персонална решења ме не занимају“, изјавио је данас у Крагујевцу Томислав Николић на питање да ли зна ко ће бити нови премијер.
Бивши председник Србије Томислав Николић је, након свечаног отварања амбуланте у насељу Шумарице која је изграђена средствима фонда којим руководи његова супруга, изјавио да је он „одлуком Владе Србије данас постављен за председника Савета за сарадњу са Русијом и Кином“.

– То ће ми бити преокупација у следећем периоду. Оно што сам ја видео у ових пет година је да је недостајала координација за сарадњу, до сада су министарства самостално то радила. Национални савет има седам министара и још седам стручњака, и шанса која нам се пружа за сарадњу са Кином не сме да се испушта. Економски хоћемо да достигнемо многе европске државе које су сву своју пажњу усмериле на Кину јер се зна да је ту највише здравих и свежих инвестиција – прецизирао је Николић.
Он је рекао да се нада да ћемо у наредном периоду успети да решимо сва проблематична предузећа која у Србији очекују помоћ или реинвестирањем или превожењем у други облик власништва.

– Сачинићемо каталог онога што Србија има и што жели да понуди и онога што је Кина до сада тражила али није стигла на праву адресу – рекао је Томислав Николић.

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here