„Niš Timelapse Video“ лауреат два америчка филмска фестивала

Поделите:

Да култура у Србији „не станује“ само у Београду, готово свакодневно доказују људи из мањих средина наше земље. Тај дух „нормалности“ једног бољег дела Србије, покушава да се прошири, „зарази“ и обоји лепотом уметничког стварања нашу туробну стварност.   

Иако се успех у овом нашем „парчету неба“, често оркестриран медијском сликом вреднује бројем написа и прилога у медијима тзв. „дновинарства“, обрадује свакако успех сваког културног прегаоца, па макар био он био скрајнут и негде на последњим странама писаних, односно сакривен иза бомбастичних наслова електронских медија.

Тако нас је на прелазу између две календарске године, обрадовала и вест која је стигла из САД. Једна из, ни мање-ни више, Холивуда, док друга долази из града у држави Тенеси, којег је у чувеној песми пре три фртаља века опевао легендарни Глен Милер-Чатануге.

1455860347.jpg

У Лос Анђелесу се одржава ХИИДА фестивал, односно „Холивудски међународни фестивал документарног филма“ како му скраћеница гласи. Фестивал је „трајан“ да се тако изразим, односно, лауреати се у више категорија бирају на месечном нивоу, док се у марту месецу одиграва „Вече победника“ када се пред публиком и жиријем емитују победнички филмови из претходних месечних циклуса.

hollywood-movie-studios-raleigh-06.jpg

Тако је и видео којег смо помињали у септембру месецу прошле године, аутора Даворина Динића, завредио награду и он ће између осталих, такође бити приказан у победничком програму фестивала који ће бити одржан 24. марта 2018. године у Свечаној дворани „Ралиј студија“ у Холивуду.

Ауторова тежња да Ниш, свој град, прикаже у једном лепом светлу, препозната је од стране филмских критичара и званична потврда, попут новогодишње честитке је стигла у Ниш.

kjjhjkj.jpg

Такође, у граду Чатануга у Тенесију, одржава се филмски фестивал (ове године од 19.-22. јануара) и Динићев филм је селектован за главни програм овог фестивала који се одиграва у овој америчкој савезној држави познатој по доброј музици и вискију.

LMWF1.jpg

Дакле, заслугом аутора Даворина Динића, о „Ниш ће се збори“ и у Америци. 

 

Поуке.орг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here