Новинарка ХРТ-а објавила ОДУ Томпсону и његовим песмама које величају УСТАШТВО

Поделите:

Новинарка ХРТ-а Kаролина Видовић Kришто је на свом Фејсбук статусу величала дела Марка Перковића Томпсона, који у својим песмама велича усташтво, рекавши да су она „непроцењива“ и да „његов рад, његове песме и његова уметност имају и културно-образовну вредност“.

– Он одгаја нараштаје у здравом домољубљу и честитости – написала је ова новинарка ХРТ-а, која је, иначе, због непридржавања новинарских стандарда у мају прошле године уклоњена из емисије „Студио 4“.

Портал Индеx.хр преноси да је ова новинаркка ХРТ-а познате по својим екстремно конзервативним ставовима, свој статус насловила „Је ли Марко Перковић Томпсон домољуб?“, а који је већ скупио око 1.7 милиона лајкова.

Овај медиј је, иначе, тажио коментар ХРТ-а на овај став њихове новинарке, али га, како кажу, још нису добили.

Kришто је написала да је Томпсон далеко више од домољуба. Он је, каже добровољац одбрамбенг Домовинског рата.

– Читам написе по порталима, новинама, друштвеним мрежама о томе колико кошта наступ Марка Перковића Томпсона. Kолико год да кошта, није прескуп. Његова уметност, његови наступи, његово дело у целини је непроцењиво. Овај пјевач је звезда, не само у Хрватској, него и изван Хрватске. Он је једини хрватски извођач који се нашао на светској иТунес топ-лествици по проданим и преслушаним албумима. С албумом – „Моли и ради“ био је међу првих пет, уз бок Дејвиду Боувију и Брусу Спрингстину – навела је она описујући Томпсона који, иначе, својим песмама велича усташтво, а његови концерти су по правилу пропраћени усташким симболима.

Kришто сматра да Томпсонова уметност има и културно-образовну вредност.

По професији је, каже, кантаутор, певач и уметник.

И као такав, сматра она, његов рад вреди онолико колико је уметнички вједан и колико је тражен.

– Међутим, он и у овој категорији надмашује остале. Његов рад, његове песме и његова уметност имају и културно-образовну вредност. Он васпитања нараштаја у здравом домољубљу и честитости. Многи нису знали ко је била Дива Грабовчева, ко су биле Дринске мученице. Многи дробровољци који тешко подносе неправде у друштву и блаћење своје државе, утеху су нашли управо у Томпсоновим стиховима – навела је.

Уз то, Kристо пише и да Томпсон чије песме обилију усташтвом, популаризује честитост, храброст, љубав, оданост – све оно што многи његови критичари пљују, а радо би у своме друштву имали људе управо с таквим врлинама.

 

 

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here