НУНС најоштрије осудио напад на новинарке ТВ Пинк

Поделите:

Независно удружење новинара Србије најоштрије осуђује физички напад на новинарке ТВ Пинка Гордану Узелац и Мару Драговић. Оне су данас нападнуте током протеста Двери испред зграде телевизије ТВ Пинк са којег су ове две новинарке извештавале.

НУНС поздравља хитру акцију полиције и привођјење виновника овог тешког инцидента, као и брзу реакцију самог министра полиције др Небојше Стефановића који је у ванредној емисији на Телевизији Пинк оштро осудио насиље над новинарима. Очекујемо да ће полиција и убудуће брзо реаговати у сличним ситуацијама а да ће министар Стефановић својим ауторитетом допринети да се многи неразјашњени напади на новинаре што пре разреше.

НУНС и овом приликом указује да се у све сложенијој атмосфери у друштву из дана у дан појачавају притисци и напади на новинаре и медије и апелује на грађане да своје незадовољство или политичко опредељење не изражавају насилним методама. Истовремено, од свих јавних актера, посебно од функционера и припадника политичких странака очекујемо да, без обзира на суд о квалитету рада медија или појединих новинара, покажу демократичност и висок степен толеранације и политичке културе.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here